Izbornik
heeader image

Sudionici XXVII. Stručnog savjetovanja geodetskih uprava posjetili Vukovarsko-srijemsku županiju

  • 10. svibnja 2010.
  • Prostorno uređenje i graditeljstvo
fullscreen Sudionici XXVII. Stručnog savjetovanja geodetskih uprava posjetili Vukovarsko-srijemsku županiju
Sudionici XXVII. Stručnog savjetovanja geodetskih uprava posjetili Vukovarsko-srijemsku županiju

U organizaciji Državne geodetske uprave od 10-12. svibnja 2010. godine, u Vukovaru se održava XXVII. Stručno savjetovanje geodetskih uprava država bivše Austro-ugarske monarhije; Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, dvije talijanske pokrajine (Južni tirol i Trentina), Slovenije i Hrvatske.

Tim povodom sve sudionike savjetovanja, a koje je predvodio ravnatelj Državne geodetske uprave prof.dr.sc. Željko Bačić, primili su danas u maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru, u ime vukovarsko-srijemskog župana, zamjenici župana Željko Cirba i Mato Golubičić.

Tema ovogodišnjeg savjetovanja je „Informacijski sustav i javni servisi katastara“, odnosno kako geodetske uprave servisiraju građane koristeći napredne informatičke tehnologije, što je danas  zapravo jedno od normalnih sredstava komunikacije.

Cilj ovog skupa je razmjena iskustva u obnovi i razvoju katastra u rješavanju određenih problema koji se  zbog sličnih tehničkih i zakonodavnih okvira pojavljuju u svim zemljama sudionicima, kao i informiranje o aktualnostima.

„Mi danas u Vukovaru imamo digitalne zemljišne katastre, digitalne zemljišne knjige, napravili smo topografske i ortofotografske karte, dovršavamo projekt registracije obnovljenih kuća, s aspekta registra , stvorene su sve pretpostavke za efikasno  funkcioniranje zemljišne administracije“-istaknuo je ravnatelj Državne geodetske uprave prof.dr.sc. Željko Bačić.

Zamjenik župana Željko Cirba je naglasio kako je Županija prepoznala koliko su bitne informacije, zemljišne knjige za razne projekte koje rade naši poduzetnici, i zbog toga maksimalno  podupire ovakvu vrstu savjetovanja koja se ova dva dana održava kod nas  u Vukovaru, u našoj županiji.

Stručno savjetovanje geodetskih uprava održava se redovito svake godine, Hrvatska je do sad bila domaćin savjetovanja dva puta, 1993. godine u Zagrebu i 2003. godine u Rovinju.

Ispis
Vrh