Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Stručno putovanje na „Ceste sira“ Zagrebačke županije

  • 28. ožujka 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen „Ceste sira“ Zagrebačke županije (1).jpg „Ceste sira“ Zagrebačke županije (1).jpg
„Ceste sira“ Zagrebačke županije (1).jpg
fullscreen „Ceste sira“ Zagrebačke županije (2).jpg „Ceste sira“ Zagrebačke županije (2).jpg
„Ceste sira“ Zagrebačke županije (2).jpg
fullscreen „Ceste sira“ Zagrebačke županije (3).jpg „Ceste sira“ Zagrebačke županije (3).jpg
„Ceste sira“ Zagrebačke županije (3).jpg

Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Brodsko-posavskom županijom i Savjetodavnom službom je organizirao i financirao putovanje na „Ceste sira“ Zagrebačke županije za članove malih obiteljskih gospodarstava koja se bave proizvodnjom mlijeka i drugih mliječnih proizvoda.

Nakon završene edukacije i položenog završnog ispita, te  uručenih certifikati o završenom osposobljavanju za preradu mlijeka, organizirano je stručno putovanje u Zagrebačku županiju s ciljem poticanja naših proizvođača da se kandidiraju na neku od mjera Ruralnog razvoja 2014.-2020. te tako unaprijede svoj proizvod i podignu ga na višu razinu koja će biti prepoznata na sve zahtjevnijem tržištu.

Pod stručnim vodstvom Anđelke Pejaković obišli su Siranu Kusanovec i Mini siranu Fűrnkranz koji su u projektu „Ceste sira“ te  jedno poljoprivredno gospodarstvo obitelji Jurkas u projektu Zadruge proizvodi sela. Sva tri gospodarstva imaju izgrađene sirane te su na taj način zaokružili svoju proizvodnju od sirovine do finalnog proizvoda.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije proizvođače je vodila Katarina Draškić, stručni suradnik.

Ispis
Vrh