Izbornik
heeader image

Stanje sigurnosti cestovnog prometa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 20. srpnja 2015.
  • Ostalo, Promet i komunikacije
fullscreen Stanje sigurnosti cestovnog prometa u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Stanje sigurnosti cestovnog prometa u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na 3. sjednici Savjeta za sigurnost cestovnog prometa Vukovarsko-srijemske županije, jedna od točaka je bila i stanje sigurnosti cestovnog prometa u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Stanje sigurnosti za prvih šest mjeseci 2015. godine znatno se pogoršalo u odnosu na prošlu 2014. godinu.

Tijekom prvih šest mjeseci 2015. godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dogodilo se 3% više prometnih nesreća (489-504), od čega s poginulim osobama 125% više nesreća (4-9), s ozlijeđenim osobama 4,7% više nesreća (211-221) i s materijalnom štetom isti broj prometnih nesreća.

U navedenim prometnim nesrećama smrtno je stradalo 11 osoba, 7 više u odnosu na prošlu godinu. 40 osoba je zadobilo teške tjelesne ozlijede, što je 1 više u odnosu na prošlu godinu. 302 osobe su zadobile lake tjelesne ozlijede, što je 9 više u odnosu na prošlu godinu.

Prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama u prvih šest mjeseci 2015. godine uzrokovane su brzinom neprimjerenom uvjetima na cesti (4), utjecajem alkohola (4), greškom pješaka (1).

U prometnim nesrećama u prvih šest mjeseci 2015. godine, smrtno stradale su sljedeće kategorije sudionika: pješaci (3), od čega (2) djece, vozači bicikla (2), vozači motocikla (1), vozač osobnog automobila (3), putnik u osobnom automobilu (2).

Savjet za sigurnost cestovnog prometa Vukovarsko-srijemske županije zajedno s Policijskom upravom VSŽ i HAK-om kreće u preventivnu aktivnost izrade informativnih letaka koji će se dijeliti vozačima, a sve u svrhu zaustavljanja negativnog trenda sigurnosti a zatim i poboljšavanje stanja.

Ispis
Vrh