Izbornik
heeader image

Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol

  • 27. ožujka 2019.
  • Ostalo, Ured župana
fullscreen Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol (1).jpg
Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol (1).jpg
fullscreen Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol (2).jpg
Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol (2).jpg
fullscreen Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol (3).jpg
Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol (3).jpg
fullscreen Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol (4).jpg
Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol (4).jpg
fullscreen Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol (5).jpg
Slavonski vatrogasci u posjeti vatrogascima austrijske pokrajine Tirol (5).jpg

Već dugi niz godina pokrajina Tirol ima izuzetno dobru suradnju s Vukovarsko-srijemskom županijom na području vatrogatstva kojoj su dokaz brojna vatrogasna vozila doniranima dobrovoljnim društvima u našoj županiji.

Suradnja je proširena i na razmjeni znanja i edukacija, te se dvadeset predstavnika DVD-a nalaze na obuci a stečena nova i vrijedna iskustva primjenjivati će u svojoj sredini.

Ova posjeta upriličena je kako bi se zajednički dogovorili o budućoj suradnji pokrajine Tirol i pet slavonskih županija.

Danas su nazočili prezentaciji vatrogasnog sustava pokrajine Tirol, koju je predstavio vatrogasni inspektor Alfonz Gruber, a potom su u društvu ravnatelja Georga Wadharta obišli prostore vatrogasne škole. Poslije obilaska, složili su se kako su uvjeti koje vatrogasci u Tirolu imaju prilikom svog vatrogasnog školovanja odlični.

Na poziv Zemaljske vatrogasne škole u Telfsu, u zamjenik župana Josip Dabro boravi zajedno sa županima, zamjenicima župana naših slavonskih županija i predstavnicima Vatrogasne zajednice VSŽ, zapovjednikom Zdenkom Jukićem i zamjenikom zapovjednika Krešimirom Jelićem, kao i vatrogasnim zapovjednicima i predstavnicima ostalih županija.

U sklopu službenog posjeta, naše izaslanstvo predvođeno zamjenikom župana Dabrom, primio je zamjenik guvernera pokrajine Tirol Josef Geisler i njihov ministar poljoprivrede, šumarstva, voda, infrastrukture i sigurnosti. Razgovaralo se o raznim gospodarskim i društvenim temama, problemima i iskustvima iz navedenih područja u naše dvije zemlje, sa osvrtom na stanje u slavonskim vatrogasnim društvima.

-"Jedna od tema bila je i osnivanje Vatrogasnog centra za obuku vatrogasaca iz Slavonije. Za sada je to idejni projekt centara koji bi otvorili po uzoru na savršen austrijski model koji smo upoznali, a koji u sebi sadržava sve potrebno za osposobljavanje vrhunski izučenog kadra. Želja nam je podići vatrogastvo na zavidnu razinu te na našim prostorima osigurati kvalitetne predavače, ugodan boravak polaznika, opremljene predavaonice te samim time i kvalitetniju obuku vatrogasaca." - rekao je zamjenik Dabro, te se zahvalio domaćinima na dosadašnjoj pomoći, ali i dobrodošlici kojom su ih dočekali i ukazali im gostoprimstvu.

Ispis
Vrh