Izbornik
heeader image

Sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga

  • 25. listopada 2011.
  • Zdravstvo i socijalna skrb, Obrazovanje
fullscreen Sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga
Sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga, održalo je svoju 4. Sjednicu na kojoj su dogovorene aktivnosti povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji se obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca svake godine.

Navedeno obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika ovisnosti, a posebno droga, alkohola i duhanskih proizvoda, te se na taj način nastoji potaknuti sve segmente društva na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za suzbijanje ovog globalnog problema.

U sklopu niza aktivnosti povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Povjerenstvo će organizirati distribuciju prigodnih letaka i plakata, potaknuti Zajednicu športskih udruga da održe natjecanje s ciljem promicanja zdravog života, uputiti Zamolbu vjerskim organizacijama za održavanje temetskih propovjedi, sudjelovat će u TV i radijskim emisijama.

U tijeku je priprema za održavanje dva stručna skupa (U Vinkovcima i Županji) na temu „Planiranje, programiranje i evaluacija preventivnih aktivnosti“, koji će se održati 17. i 18. studenog, na kojima  će predavač biti profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije. Skupovi su namijenjeni za voditelje školskih preventivnih programa u osnovnim i srednjim školama.

Ispis
Vrh