Izbornik
heeader image

Seminar „Razvoj ruralnih područja – češka iskustva“ u okviru programa LEADER

  • 27. kolovoza 2009.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Seminar „Razvoj ruralnih područja – češka iskustva“ u okviru programa LEADER
Seminar „Razvoj ruralnih područja – češka iskustva“ u okviru programa LEADER

Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj organizirala je seminar „Razvoj ruralnih područja – češka iskustva“ za sudionike iz naše regije. Oko 35 sudionika iz općina, nevladinih organizacija i poljoprivrednika imalo je prilike upoznati se s iskustvima o europskom programu LEADER u Češkoj.

Predstavnik Centra za organiziranje zajednice Srednje Moravske u Češkoj i član Europskog gospodarskog i socijalnog odbora u Briselu, u svom izlaganju na temu „LEADER – metoda oživljavanja ruralnog područja“, rekao je kako je u Češkoj bilo samo oko 10 Lokalnih akcijskih grupa, tzv. LAG-ova kada su započeli s primjenom LEADER programom prije pet godina, a danas ih ima oko sto šezdeset.

U nastavku je odražana i prezentacija na temu „Lokalne akcijske grupe (LAG) i njihova podrška ekološkoj poljoprivredi“, prezentirana od strane direktorice PRO-BIO, Udruge ekoloških farmera u Češkoj. U izlaganju je rečeno kako članovi LAG-ova uključivanjem u ovu metodu programa LEADER vide pomoć i podršku za vlastiti razvoj.

Ovakvi seminari organizirani su i u drugim hrvatskim gradovima i nastavit će se organizirati i u drugim regijama. Predavači iz Češke poručili su kako će zainteresiranim tijelima iz Hrvatske pomoći pronaći partnere – Lokalne akcijske grupe – u Češkoj za buduću suradnju.

Ukoliko želite saznati nešto više o ovoj aktivnosti, koja je finacirana od strane EU, informacije možete pronaći na slijedećoj stranici www.hmrr.hr.

Ispis
Vrh