Izbornik
heeader image

Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja

  • 12. travnja 2019.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja (1).jpg
Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja (1).jpg
fullscreen Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja (2).jpg
Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja (2).jpg

U Županji je održana završna konferencija EU projekta- „Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja“  .

Cilj projekta je  rekonstruirati i modernizirati postojeću infrastrukturu Centra za socijalnu skrb Županja s ciljem prilagodbe prostora korisnicima koji su pripadnici ranjivih skupina te pridonijeti procesu deinstitucionalizacije ciljane skupine i njihovoj inkluziji u lokalnu zajednicu iz koje potječu, uključiti ih u mrežu postojećih i novih socijalnih izvaninstitucionalnih usluga u zajednici – prije svega jačanjem mreže udomiteljskih obitelji što je i učinjeno.

Navedenoj konferenciji prisustvovala je  ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi Nada Murganić koju je ravnatelj centra za socijalnu skrb Županja Saša Užarević upoznao s projektom te ju proveo prostorijama Centra.

Pri tom je ministrica Murganić naglasila kako je izuzetno zadovoljna što grad Županja ima ovakav Centar za socijalnu skrb gdje će biti poboljšani uvjeti rada djelatnicima kao i usluga korisnicima, a posebno se osvrnula  na način da su stepeništa i prilazi zgradi i samim uredima prilagođeni slijepim, slabovidnim i invalidnim osobama, te je istaknula da su to standardi kojim svi zajedno moramo težiti.

Konferenciji je, ispred Vukovarsko-srijemske županije, prisustvovao zamjenik župana Josip Dabro te pročelnici Upravnog odjela za socijalnu skrb dr.sc. Darko Dimić i Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Kruno Šarić.

Projekt je realiziran  iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti u iznosu 1.106.250,35 kuna. 

Pozdravljajući sve prisutne, zamjenik Dabro čestitao je na uspješno provedenom projektu te naglasio kako su ovakvi projekti odličan primjer koji je polučio rezultat timskog rada usmjeren prema ciljnim skupinama i rekao: -"Nadam se kako će kvalitetnije radno okruženje za djelatnike pridonijeti će i povećanju kvalitete rada ,te boljoj profesionalnoj usluzi građanima koji dolaze kako bi ostvarili neka prava iz dostupnih usluga. Primjer ovakvih uspješno realiziranih projekata trebao bi biti motivacijski pokretač svima jer zajedničkim snagama možemo puno postići." 

Ispis