Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Radni sastanak sa šumoposjednicima na području Vukovarsko-srijemske županije

  • 21. travnja 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Radni sastanak sa šumoposjednicima na području VSŽ (1).jpg Radni sastanak sa šumoposjednicima na području VSŽ (1).jpg
Radni sastanak sa šumoposjednicima na području VSŽ (1).jpg
fullscreen Radni sastanak sa šumoposjednicima na području VSŽ (2).jpg Radni sastanak sa šumoposjednicima na području VSŽ (2).jpg
Radni sastanak sa šumoposjednicima na području VSŽ (2).jpg

Danas je u poslovnoj zoni Lovas održan radni sastanak sa šumoposjednicima sa ciljem jačanja i stvaranja dodatnih vrijednosti šuma kroz korištenje financijskih sredstava iz javnih izvora, kao i potrebu za osnivanjem Udruge privatnih šumoposjednika Vukovarsko-srijemske županije.

Glavne teme bile su:

  1. Prava i obveze koje proizlaze iz upisa u Upisnik šumoposjednika RH
  2. Mogućnosti korištenja financijskih sredstava iz javnih izvora
  3. Osnivanje Udruge šumoposjednika VSŽ

Sastanak je započeo uvodnim riječima Mladena Markešića, voditelja TINTL-a, te načelnice Općine Lovas Tanje Cirbe. Koordinator ovog sastanka je bio Ante Špoljarić ispred Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije. Nazočni na sastanku bili su djelatnici iz Savjetodavne službe-šumarstvo Miroljub Stojanović, Centra za nizinske šume Vinkovci, Rober Licht i Domagoj Kurtović, Miljenko Županić iz Hrvatskog šumarskog instituta te privatni šumoposjednici sa područja Vukovarsko-srijemske županije.

Na početku radnog dijela sastanka, Ante Špoljarić šumoposjednike je upoznao sa „Mjerama Ruralnog razvoja iz područja šumarstva“ - Mjera 8. Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma.

Predavanje o udruživanju šumoposjednika iznio je Miljenko Županić iz Hrvatskog šumarskog instituta a Robert Licht o korisnim funkcijama šuma.

Miroljub Stojanović iz Savjetodavne službe je iznio predavanje na temu „Održivo gospodarenje šumama“ na osnovu kojeg šumoposjednci mogu ostvariti dodatnih 5 bodova kod prijave na natječaj  za Mjeru M08 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“.

Svi nazočni su uputili pitanja koja su ih zanimala te pozdravili ovakvu inicijativu Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije ocjenivši ovakve vrste radnih sastanaka vrlo korisnim jer su dobili odgovore na sva pitanja i potrebne informacije o natječajima za korištenje sredstava iz javnih izvora.

Ovom prilikom možemo najaviti da je inicijativa župana Bože Galića i Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije za osnivanjem udruge šumoposjednika na razini naše županije naišla na dobar odaziv te ćemo uskoro sazvati osnivačku skupštinu na kojoj će se osnovati Udruga privatnih šumoposjednika Vukovarsko-srijemske županije i koja će postati članica krovne udruge na razini Republike Hrvatske.

Ispis
Vrh