Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Radni sastanak sa šumoposjednicima na području Vukovarsko-srijemske županije

  • 31. ožujka 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Radni sastanak sa šumoposjednicima VSŽ (1).jpg Radni sastanak sa šumoposjednicima VSŽ (1).jpg
Radni sastanak sa šumoposjednicima VSŽ (1).jpg
fullscreen Radni sastanak sa šumoposjednicima VSŽ (2).jpg Radni sastanak sa šumoposjednicima VSŽ (2).jpg
Radni sastanak sa šumoposjednicima VSŽ (2).jpg

Danas je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održan radni sastanak sa šumoposjednicima sa ciljem jačanja i stvaranja dodatnih vrijednosti šuma kroz korištenje financijskih sredstava iz javnih izvora, kao i potrebu za osnivanjem Udruge privatnih šumoposjednika Vukovarsko-srijemske županije.

Glavne teme bile su prava i obveze koje proizlaze iz upisa u Upisnik šumoposjednika RH, mogućnosti korištenja financijskih sredstava iz javnih izvora, te osnivanje Udruge šumoposjednika VSŽ.

Sudionike radnog sastanka pozdravio je župan Božo Galić koji je ovom prilikom istakao potrebu za udruživanjem šumoposjednika iz iskustva i saznanja koje su on kao župan i Vukovarsko-srijemska županija stekli kroz svoj rad.

Ispred Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije nazočili su Krunoslav Buhač, viši stručni suradnik za šumarstvo i lovstvo i Ante Špoljarić vježbenik u Upravnom odjelu za poljoprivredu i infrastrukturu, te predstavnici Savjetodavne službe-šumarstvo, Hrvatskih šuma-Uprava šuma Vinkovci, te Centra za nizinske šume Vinkovci.

Miroljub Stojanović iz Savjetodavne službe je iznio predavanje na temu „Održivo gospodarenje šumama“ na osnovu kojeg šumoposjednci mogu ostvariti dodatnih 5 bodova kod prijave na natječaj  za Mjeru M08 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“

Krunoslav Buhač je šumoposjednike upoznao sa „Mjerama Ruralnog razvoja iz područja šumarstva“ - Mjera 4. Ulaganja u fizičku imovinu te Mjera 8. Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma.

Svi nazočni su uputili pitanja koja su ih zanimala te pozdravili ovakvu inicijativu Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije ocjenivši ovakve vrste radnih sastanaka vrlo korisnim jer su dobili odgovore na sva pitanja i potrebne informacije o natječajima za korištenje sredstava iz javnih izvora.      

Ispis
Vrh