Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Radni sastanak sa predstavnicima Razvojnih agencija i LAG-ova sa područja Vukovarsko-srijemske županije

  • 26. travnja 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Danas je u maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održan radni sastanak sa predstavnicima Razvojnih agencija i LAG-ova sa ciljem jačanja suradnje između Vukovarsko-srijemske županije, spomenutih agencija i mogućih korisnika Mjera ruralnog razvoja iz područja šumarstva i lovstva u svrhu korištenja financijskih sredstava iz javnih izvora.

Glavne teme bile su mogućnosti korištenja sredstava iz Mjere 8. te inicijativa županije u Mjeri 7.4.1.

Sastanku su nazočili Krunoslav Buhač, viši stručni suradnik za šumarstvo i lovstvo u Upravnom odjelu za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije, Ante Špoljarić vježbenik u Upravnom odjelu za poljoprivredu i infrastrukturu, voditeljica LAG-a Šumanovci Verica Mušić i stručna suradnica Katarina Perkunić, voditeljica LAG-a Srijem Mirka Latan i stručni suradnik Dejan Ljikar, viša savjetnica Otočke razvojne agencije Melita Meštrović, te Josip Lončar stručni suradnik iz Ureda Tintl.

Radni sastanak je započeo uvodnim riječima Krunoslava Buhača koji je pozdravio sve prisutne te naglasio važnost ovakvog sastanka. Glavna tema je bila loša iskorištenost financijskih sredstava iz Mjere 8. Ulaganje u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma.

Sastanak se odvijao u konstruktivnom tonu gdje su djelatnici Upravog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu iznijeli ideju da usko surađuju s lokalnim razvojnim agencijama u svrhu poboljšanja iskorištenja mjera iz Ruralnog razvoja iz područja šumarstva. Bitno je naglasiti da je 1400 ha šume u našoj županiji nedovoljno iskorišteno a sektor lovstva je potrebno podići na jednu višu razinu kao što je lovni turizam. 

Ispis
Vrh