Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Radni sastanak „Lovstvo na području općine Privlaka“

  • 24. veljače 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Danas je u Privlaci održan radni sastanak na temu unapređenja lovstva sa načelnikom općine i lovoovlaštenicima sa područja općina.

Glavne teme su bile rješavanje problema lovoovlaštenika te mogućnosti iskorištavanja financijskih sredstava iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije, proračuna Ministarsva poljoprivrede i iz Programa ruralnog razvoja, kao i incijative i aktivnosti koje Upravni odjeli za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije konstantno provodi.

Sastanku je ispred Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije nazočio Krunoslav Buhač, viši stručni suradnik za šumarstvo i lovstvo.

Radnom sastanku su nazočili načelnik općine Darko Galić i predsjednik LU „Fazan“ Privlaka Mile Krmek.

Kao največi problem istiće se činjenica da u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji jedino na području općine Privlaka nema lovačkom doma.

Također se razgovaralo o ponovnom pokretanju fazanerije od koje bi imale koristi sve lovačke udruge s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Nazočni su pozdravili ovakvu inicijativu Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije ocjenivši ovakve vrste radnih sastanaka vrlo korisnim jer su dobili odgovore na sva pitanja i potrebne informacije o natječajima za korištenje sredstava iz javnih izvora.

Ispis
Vrh