Izbornik
heeader image

Radionica u okviru projekta DANUrB

  • 19. prosinca 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Radionica u okviru projekta DANUrB (1).jpg
Radionica u okviru projekta DANUrB (1).jpg
fullscreen Radionica u okviru projekta DANUrB (2).jpg
Radionica u okviru projekta DANUrB (2).jpg
fullscreen Radionica u okviru projekta DANUrB (3).jpg
Radionica u okviru projekta DANUrB (3).jpg

U maloj vijećnici u Vukovaru održan je sastanak i radionica u okviru projekta DANUrB. Projekt ulazi u posljednji period provedbe i projektne aktivnosti su na samom vrhuncu. Sudionicima je predstavljena besplatna aplikacija, pocket guide app, razvijena u sklopu projekta, a putem koje će korisnici moći na svom mobilnom telefonu pratiti biciklističku rutu kroz grad Ilok. Aplikacija će se još dodatno testirati kako bi se prilagodila upravo turističkoj ponudi Iloka i okolice. Trenutna verzija aplikacije može se pronaći na slijedećem linku: https://cor.europa.eu/hr/engage/Pages/european-entrepreneurial-region.aspx.

Radionicu je vodila voditeljica projekta i viša savjetnica u UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Helena Valentić.

Projekt DANUrB je prijavljen na 1. Poziv Transnacionalnog Programa Dunav, a ukupna vrijednost projekta je 2,7 milijuna eura. Vukovarsko-srijemska županija kao partner sudjeluje zajedno s još 19 projektnih partnera i 20 pridruženih partnera, među kojima je vodeći partner Sveučilište tehnologije i ekonomije iz Budimpešte (BME),  jedno od vodećih znanstvenih ustanova u Mađarskoj i u Europi, te još 6 sveučilišta, 6 nacionalnih instituta i nevladinih organizacija, 8 turističkih poduzetnika i organizacija, 18 regionalnih i lokalnih samouprava (među njima i Vukovarsko-srijemska županija) iz 7 država.

Informacije o projektu se mogu naći na službenoj internetskoj stranici projekta DANUrB (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb) kao i na društvenim mrežama – Facebooku (https://www.facebook.com/DANubeUrbanBrand)  Instagramu (https://www.instagram.com/danubeurbanbrand) i Twitteru (https://twitter.com/DANubeUrbanBrand). 

Ispis