Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Provedba projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom“

  • 13. siječnja 2020.
  • Ostalo
fullscreen Plakat - Klaonica Plakat - Klaonica
Plakat - Klaonica

IMG

Vukovarsko-srijemska županija nositelj je projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom“ koji se zajednički  provodi s Virovitičko-podravskom županijom, Gradom Otok i Općinom Čađavica.

Projektom će se izraditi projektno-tehnička dokumentacije za izgradnju i opremanje dvije klaonice i pratećih pogona za preradu i skladištenje mesa na području Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije. Nastoji se potaknuti razvoj mesne industrije i stočarske proizvodnje tako što će se uspostaviti linije proizvodnje mesnih jedinica koje će omogućiti domaćim stočarima povećanje prihoda i rentabilnosti primarne stočarske proizvodnje. Na taj način doprinosi se jačanju infrastrukture mesne industrije temeljem prepoznatih potreba koje predstavljaju preduvjet za razvoj gospodarstva.

Projekt se provodi u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, kao dio Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ dok je ukupna vrijednost 2.055.955,00 kn od čega bespovratna sredstva čine 85% ukupnog iznosa, tj. 1.747.561,75 kn. Udio Vukovarsko-srijemske županije u ukupnim prihvatljivim troškovima iznosi 1.183.875,00 kn od čega je 1.006.293,75 kn bespovratnih sredstava.

Projekt se provodi u razdoblju od 1. lipnja 2019. godine do 1. listopada 2021. godine.

Više informacija o projektu moguće je saznati u Razvojnoj agenciji Vukovarsko-srijemske županije i u Upravnom odjelu za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije.

IMG

Ispis
Vrh