Izbornik
heeader image

Priprema projekta „Obnova populacije trčke skvržulje“ na području Vukovarsko-srijemske županije

  • 05. ožujka 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen „Obnova populacije trčke skvržulje“ (1).jpg
„Obnova populacije trčke skvržulje“ (1).jpg
fullscreen „Obnova populacije trčke skvržulje“ (2).jpg
„Obnova populacije trčke skvržulje“ (2).jpg
fullscreen „Obnova populacije trčke skvržulje“ (3).jpg
„Obnova populacije trčke skvržulje“ (3).jpg
fullscreen „Obnova populacije trčke skvržulje“ (4).jpg
„Obnova populacije trčke skvržulje“ (4).jpg
fullscreen „Obnova populacije trčke skvržulje“ (5).jpg
„Obnova populacije trčke skvržulje“ (5).jpg

Danas je u prostorijama Lovačkog doma u Starim Jankovcima  u organizaciji Vukovarsko-srijemske županije održan radni sastanak sa predstavnicima lovačkih udruga sa područja naše županije za pripremu projekta „Obnova populacije trčke skvržulje“ čiji  je nositelj Vukovarsko-srijemska županija s partnerima Poljoprivrednim fakultetom Osijek i Zdravstveno-veterinarska škola Vinkovci.

U pripremi projekta je zamišljeno da korisnici projekta uz školu budu i lovačke udruge sa područja naše županije. Iz tog razloga je i organiziran ovaj radni sastanak sa lovačkim udrugama kako bi upoznali udruge sa svim detaljima, pravima i obvezama koje proizlaze iz projekta. Radnom sastanku se odazvala ogromna večina udruga, a o zanimanju za projekt govori i činjenica da su spriječeni predsjednici ispričali svoj nedolazak.

Bitno je reći da je projekt zamišljen da stvori organizirani sustav i izgradi potrebnu infrastrukturu koja će ostati svim korisnicima i dugo nakon završetka samog projekta, na samo za trčku, već i ostalu sitnu divljač.

Sve lovačke udruge su pohvalile inicijativu Vukovarsko-srijemske županije za ovim i sličnim projektima i daju punu podršku projektu koji bi vratio ovu autohtonu jarebicu iznad biološkog minimuma, te činjenicu na infrastrukturu koja je njima predviđena. Udruge su pohvalile i činjenicu da su u projekt uključene i znanstvene i školske institucije. Posebno im je zanimljiv dio projekta u kojem bi sa nabavili inkubatori Zdravstveno-veterinarskoj školi Vinkovci kao odlična podloga za praksu i učenje naših budućih veterinara.

Sastanku je ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio zamjenik župana Josip Dabro, ispred Poljoprivrednog fakulteta Osijek Ivica Bošković, gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić, te načelnici općina Stari Jankovci  i Nijemci Dragan Sudarević i Vjekoslav Belajević.

Ispis
Vrh