Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije u Iloku

  • 05. travnja 2019.
  • Turizam i kultura, Ured župana
fullscreen Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije u Iloku (1).jpg Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije u Iloku (1).jpg
Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije u Iloku (1).jpg
fullscreen Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije u Iloku (2).jpg Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije u Iloku (2).jpg
Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije u Iloku (2).jpg
fullscreen Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije u Iloku (3).jpg Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije u Iloku (3).jpg
Predstavnici turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije u Iloku (3).jpg

U Vukovarsko-srijemskoj županiji boravili su predstavnici turističkog sektora u sklopu studijskog putovanja turističkih agencija iz Dubrovačko – neretvanske županije.

Naime, Turističke zajednice Dubrovačko – neretvanske i Vukovarsko – srijemske županije, u suradnji s Dubrovačko – neretvanskom i Vukovarsko-srijemskom županijom organizirali su studijsko putovanje u Slavoniju za turističke agencije iz Dubrovačko – neretvanske županije, sa ciljem predstavljanja turističkih sadržaja i kapaciteta Vukovarsko – srijemske županije.

Župan Božo Galić susreo se u hotelu „Dunav“ u Iloku s predstavnicima turističkog sektora iz prijateljske nam županije, a predvođeni pročelnikom Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić.

Također je sudjelovao radnom sastanku na temu: „Turistički sadržaji i ponude Vukovarsko – srijemske županije“, te im se obratio prigodnim riječima.

-„Inicijativa je bila da putničke agencije Dubrovačko-neretvanske županije dođu u najistočniju hrvatsku županiju i vide što ona nudi, te se Slavonija uključi u njihove turističke programe kako bi turisti došli i u Slavoniju. – istaknuo je župan Galić.

Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, i Vladimir Bakić  istaknuo je kako postoji lijepa suradnja između “plave“ i “zelene“ Hrvatske ali uvijek ima mjesta za napredak te da bi se predstavnici gospodarstva svih slavonskih županija aktivnije trebali uključiti u privlačenje turista u Slavoniju.

Lijepi primjer suradnje dviju prijateljskih županja je razmjena mandarina, koja traje već godinama, te od prošle godine naša županije donira jabuke Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

O navedenoj suradnji Bakić je rekao: - “Suradnja je više simbolična, ali je svakako i korisna i poticajna za suradnju koja teži prema komercijalizaciji i potvrdi poduzetničkih aktivnosti. U nedavnoj prezentaciji Vukovarsko-srijemske tijekom njihove posjete Dubrovačko-neretvanskoj županiji, iznjedrila se i ova inicijativa. Imali smo priliku vidjeti na koji su način poduzetnici Vukovarsko-srijemske županije organizirani i koje proizvode mogu ponuditi hotelijerstvu i ugostiteljstvu naše županije. Organizirajući turističke posjete kako domaćih tako inozemnih turista, a sa iskustvom naših turističkih agencija, mi možemo pridonijeti razvoju turizma u ovom kontinentalnom dijelu Hrvatske“.

Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić, istaknula je kako gosti nemaju velik broj dana za obilazak cijele Slavonije, stoga je odabrana kombinacija programa koja podrazumijeva prezentaciju i sadržaj, ali i konkretne stvari koje su važne za poslovanje turističkih agencija, te je napomenula kako će ovo biti za početak jako dobra pozivnica i inspiracija za daljnje istraživanje i intenziviranje suradnje.

Sastanku i prezentaciji sudjelovala je i pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Marija Budimir te predstavnici turističkih agencija u našoj županiji.

Gosti su obišli znamenitosti u našoj županiji, od iločkog Gradskog muzeja, zidina, Iločkih podruma, Principovca, te u Općini Nijemci obišli kroz vožnju brodom i posjet Sopotcu, kao i memorijalnog dijela Vukovara i Vučedola do znamenitosti grada Vinkovaca.

Ispis
Vrh