Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predstavljeni rezultati projekta DANUrB

  • 29. travnja 2019.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (1).jpg Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (1).jpg
Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (1).jpg
fullscreen Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (2).jpg Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (2).jpg
Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (2).jpg
fullscreen Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (3).jpg Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (3).jpg
Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (3).jpg
fullscreen Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (4).jpg Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (4).jpg
Predstavljeni rezultati projekta DANUrB (4).jpg

U maloj vijećnici u Vukovaru održan je sastanak lokalnih dionika u okviru projekta DANUrB. Predstavljeni su rezultati projekta: DANUrB strategija,  koja definira zajednički prostorno-kulturni strateški akcijski plan, Dunavska kulturna promenada - platforma za kulturnu mrežu i zajednički urbani razvoj; mobilna aplikacija "Pocket guide" – specijalna tura Ilok-Bačka Palanka, jednostavna i besplatna mobilna aplikacija, te pilot-aktivnosti koje će se održati u gradovima uz Dunav kako bi se pokazala i testirala praktična povezanost dunavskih gradova i općina i implementirali projektni rezultati.

Lokalnim dionicima je posebno predstavljena DANUrB platforma, web platforma  koja predstavlja kolekciju kulturnog, arhitektonskog, gastronomskog i industrijskog naslijeđa uz Dunav.  Jedan od ciljeva ove platforme je osigurati alat pomoću kojeg će lokalni dionici identificirati primjere dobre prakse, omogućiti valorizaciju naslijeđa uz Dunav te povezati dionike koji imaju slične ideje radi buduće uspješne suradnje.

Predstavljene su završne aktivnosti projekta, od lokalnih događanja poput izložbe i testiranja turističkih tura, do završne konferencije projekta koja će se održati u lipnju 2019. godine.

Radionicu je vodila voditeljica projekta i viši savjetnik specijalist u UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Helena Valentić.

Projekt DANUrB je prijavljen na 1. Poziv Transnacionalnog Programa Dunav, a ukupna vrijednost projekta je 2,7 milijuna eura. Vukovarsko-srijemska županija kao partner sudjeluje zajedno s još 19 projektnih partnera i 20 pridruženih partnera, među kojima je vodeći partner Sveučilište tehnologije i ekonomije iz Budimpešte (BME),  jedno od vodećih znanstvenih ustanova u Mađarskoj i u Europi, te još 6 sveučilišta, 6 nacionalnih instituta i nevladinih organizacija, 8 turističkih poduzetnika i organizacija, 18 regionalnih i lokalnih samouprava (među njima i Vukovarsko-srijemska županija) iz 7 država.

Informacije o projektu se mogu naći na službenoj internetskoj stranici projekta DANUrB (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb) kao i na društvenim mrežama – Facebooku (https://www.facebook.com/DANubeUrbanBrand)  Instagramu (https://www.instagram.com/danubeurbanbrand) i Twitteru (https://twitter.com/DANubeUrbanBrand). 

Ispis
Vrh