Izbornik
heeader image

Predstavljanje aplikacije „RuralNET“

  • 02. ožujka 2020.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (1).jpg
Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (1).jpg
fullscreen Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (1).jpeg
Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (1).jpeg
fullscreen Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (2).jpg
Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (2).jpg

U prostorijama Općine Jarmina predstavljena je aplikacija Rural.net koja je izrađena u sklopu projekta LOKO LAG financiran iz ESF fonda. Cilj aplikacije je povezati nezaposlene na području LAG-a BN s poslodavcima na području LAG-a i VSŽ.

Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa Bosutski niz, uz partnere: Hrvatska udruga poslodavaca – Regionalni ured Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci i Općina Jarmina. Ukupna vrijednost projekta 871.351,05 kuna, a projekt u trajanju jedne godine završava krajem ožujka 2020.

Svrha projekta je smanjiti visok udjel nezaposlenosti na području LAG-a (25,37%), povećati konkurentnost na tržištu rada, povećanje stupnja obrazovanja i ulaganje u razvoj aplikacije RuralNET i cjeloživotno obrazovanje. Također, projektom se želi razviti nove vještine kod djece i osoba koje aktivno traže posao, educirati osobe koje aktivno traže posao (Engleski i Njemački jezik, ECDL), kao i edukacija djece (14 osnovnih škola na području LAG –a), rad i upoznavanje sa radom dronova, te rad sa CRODUINO setovima.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije predstavljanju aplikacije nazočio je stručni suradnik za regionalni razvoj Mladen Periša.

Ispis
Vrh