Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor svečano otvorila obnovljeni Dom učenika Vukovar

  • 16. ožujka 2011.
  • Obrazovanje
fullscreen Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor svečano otvorila obnovljeni Dom učenika Vukovar Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor svečano otvorila obnovljeni Dom učenika Vukovar
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor svečano otvorila obnovljeni Dom učenika Vukovar

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor svečano je danas otvorila obnovljeni Dom učenika Vukovar u čiju je sanaciju investirano blizu 10 milijuna kuna i koji će pružiti mogućnost smještaja za 120 srednjoškolaca i studenata.

U obnovu učeničkog doma, izgrađenog 1936.godine, a teško stradalog u Domovinsko ratu, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva razvoja uložilo je 6,5 milijuna kuna, dodatnih 2,1 milijun izdvojilo je zapovjedništvo američkih oružanih snaga za Europu, dok je 1,2 milijuna kuna, iskorišteno za opremanje objekta, osigurano kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Na svečanost otvorenja obnovljenog Učeničkog doma u Vukovaru nazočili su i potpredsjednici Vlade RH Petar Čobanković i mr.sc.Božidar Pankretić te ministar znanosti, obrazovanja i športa dr.sc.Radovan Fuchs, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, veleposlanik SAD-a u RH James Foley gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, saborski zastupnici s područja Vukovarsko,srijemske županije, državni tajnici kao i brojni drugi visoki dužnosnici.

„Sve se može uništiti, ali duh Vukovara ne. Zbog mladosti Vukovara i hrvatske mladosti trebamo dati sve od sebe kako bismo ostvarili strateški i povijesni cilj – postati 28. članica Europske unije“- istaknula je premijerka Kosor.

„Ništa nije tako važno za budućnost Vukovara, kao što je obrazovanje mladih ljudi. To je ključ za razvoj“- istaknuo je američki veleposlanik u RH Foley.

Župan Galić izrazio je zadovoljstvo konačnom obnovom Učeničkog doma Vukovar, te zahvalio američkom veleposlanstvu i Vladi RH koja, usprkos teškim vremenima krize, kontinuirano pomaže razvoju grada Vukovara i  naše županije.

Prošlu, kao i pola ove školske godine, ukupno je 85 učenika bilo smješteno na alternativnoj lokaciji u obližnjem Samačkom hotelu. Otvorenjem modernog objekta s dvokrevetnim i trokrevetnim sobama pruža im se mogućnost smještaja po europskim standardima.

Nakon otvorenja Doma učenika predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, u nazočnosti potpredsjednika Vlade RH Petra Čobankovića i mr.sc.Božidara Pankretića, te ministra znanosti, obrazovanja i športa dr.sc.Radovana Fuchs, vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića održala je sastanak s predstavnicima vukovarskih braniteljskih udruga, na kojem je sudjelovala i ravnateljica Opće bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac.

Ispis
Vrh