Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Potpisani Ugovori o sufinanciranju pripreme projektne dokumentacije

  • 21. prosinca 2012.
  • Gospodarstvo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Financije
fullscreen Potpisani Ugovori o sufinanciranju pripreme projektne dokumentacije Potpisani Ugovori o sufinanciranju pripreme projektne dokumentacije
Potpisani Ugovori o sufinanciranju pripreme projektne dokumentacije
ar-hrast.hr

U okviru Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini danas su u Palači Srijem u Vukovaru svečano potpisani Ugovori o sufinanciranju pripreme projektne dokumentacije. Pozdravni govor je održao zamjenik župana Željko Cirba, a rezultate Potprograma II je ispred Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavila Ana Markuz, načelnica sektora.
Potprogram II dio je Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini koji je osmišljen kao potpora razvojnim projektima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Potprogramom II nastoji se pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske, a regionalni koordinator programa za Vukovarsko-srijemsku županiju je Agencija za razvoj HRAST d.o.o. Vukovarsko-srijemska županija je prema rezultatima Potprograma II u 2012. godini najuspješnija županija po broju odobrenih projekata i ukupnom iznosu povučenih sredstava (20% ukupnog proračuna na razini Republike Hrvatske završilo je u Vukovarsko-srijemskoj županiji). Ukupna vrijednost ovog ugovora koji obuhvaća 11 prijavljenih projekata s područja Vukovarsko-srijemske županije iznosi 2.340.013,75 kn. Zahvaljujući izvrsnoj koordinaciji, ali i inertnosti drugih županija, naša je umjesto 1.375.796,19 kn dobila gotovo milijun kuna više za navedenu svrhu. Ugovore o sufinanciranju pripreme projektne dokumentacije potpisali su gradonačelnici Iloka i Otoka, te načelnici općina Ivankovo,  Drenovci, Nuštar, Nijemci, Gunja, Tovarnik, Andrijaševci, Stari Jankovci i Stari Mikanovci, dok je općina Ivankovo već ranije potpisala zbog postupka javne nabave.

Ispis
Vrh