Izbornik
heeader image

Potpisani ugovori o dodjeli nepovratnih sredstava strukovnim školama

  • 14. listopada 2010.
  • Obrazovanje

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih potpisala je 18 ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava strukovnim školama u okviru IV. komponente Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) za projekt „Implementacija novih kurikuluma“.

Među 18 potpisnica ugovora, dvije su srednje strukovne škole s područja Vukovarsko-srijemske županije: Poljoprivredno-šumarska škola Vinkovci u partnerstvu s Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o., Privatnom srednjom ekonomskom školom s pravom javnosti Katarina Zrinski Zagreb te Industrijskom i obrtničkom školom Silvije Strahimir Kranjčević Vinkovci s projektom Next Generation (Budući naraštaj) i Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar u partnerstvu s Ekonomskom školom Vukovar s projektom Together towards a new curriculum (Zajedno prema novom kurikulumu).

Spomenuta dva projekta trajati će od 12 do 14 mjeseci, a njihova se vrijednost kreće između 100.000 i 300.000 EUR-a Sredstva dodijeljena strukovnim školama, namijenjena su jačanju sustava SOO-a u pružanju modernih znanja, vještina i kompetencija važnih za tržište rada, te opremanju  strukovnih škola kvalitetnije izvođenje nastavnoga procesa.

Projekti su odobreni u okviru Operativnoga programa Razvoj ljudskih potencijala s namjerom da se potpomogne razvoj i daljnja modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO), sa  strukovnim školama kao glavnim nositeljima ovoga procesa. Natječaj za ovu dodjelu nepovratnih sredstava provela je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koja će također pružiti i svu potrebnu potporu strukovnim školama tijekom same provedbe njihovih projekata.

Ispis
Vrh