Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Podijeljene nagrade: Etno frizura i Etno revija Hrvatske

  • 29. svibnja 2011.
  • Obrazovanje

Projekt "Etno vikend u etno gradu" sastoji se od tri organizirana vikenda kroz godinu vezana za etno frizure i etno kreacije (seminar,natjecanje, tri priredbe vezane za prezentaciju, te izdavaštvo).

Proteklog vikenda u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima i Hrvatskom domu u Vukovaru, održana su natjecanja: Etno kreacija Hrvatske 2011. i Etno frizura Hrvatske 2011.

Projekt pomažu Ministarstvo kulture RH, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vinkovci te

Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca.

 

Prosudbena komisija odlučila je:

- nakon natjecanja Etno kreacija Hrvatske 2011.,  nagrada za 1.mjesto pripada ETNO-ARTU, Posudionici i radionici narodnih nošnji iz Zagreba, a koju je u ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, uručio pročelnik Upravnog odjela za školstvo, kulturu i šport- Grgo Krajina.

- nagradu za prvo mjesto u natjecanju Etno frizura Hrvatske 2011. dobio je Josip Križnjak iz Varaždina, a nagradu je uručio gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić.

 

Voditeljica Blanka Žakula u ime KC-a Gatalinka, istaknula je kako je glavni cilj uvođenje projekata u turističku ponudu Hrvatske, dok su pojedinačni ciljevi edukacija, postizanje kvalitete kroz natjecanja,te kvalitetan odabir radova frizera i kreatora.

Ispis
Vrh