Izbornik
heeader image

Peti sastanak predsjednika Vlade RH s hrvatskim županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina, te predsjednikom Odbora za J(R)LS

  • 11. prosinca 2018.
  • Ured župana
fullscreen Peti sastanak  (1).jpg
Peti sastanak (1).jpg
fullscreen Peti sastanak  (2).jpg
Peti sastanak (2).jpg
fullscreen Peti sastanak  (3).jpg
Peti sastanak (3).jpg
fullscreen Peti sastanak  (4).jpg
Peti sastanak (4).jpg
fullscreen Peti sastanak  (5).jpg
Peti sastanak (5).jpg
fullscreen Peti sastanak  (6).jpg
Peti sastanak (6).jpg
fullscreen Peti sastanak  (7).jpg
Peti sastanak (7).jpg

U Rijeci se održao sastanak predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministara sa članovima Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na čelu s predsjednikom Goranom Paukom, prestavnicima Udruge gradova i Udruge općina u RH te predsjednikom Odbora lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru.

Od prosinca 2016. godine, kada je premijer Plenković uveo praksu periodičnih sastanaka u ovome formatu, održavaju se sastanci u cilju suradnje svih razina vlasti u Hrvatskoj kako bi se što uspješnije realizirali projekti smanjivanja nejednakosti i poticanja ravnomjernog regionalnog razvoja.

Primorsko goranska županija je bila domaćin sastanka, na kojemu se razgovaralo o promjenama Zakona o sustavu državne uprave, razvojnom Sporazumu i Fondu za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj razini, o upravljanju državnom imovinom te o uspostavu sustava gospodarenja otpadom i upravljanje vodnim resursima.

Na sastanku je sudjelovao župan Božo Galić.

Ispis
Vrh