Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“

  • 21. travnja 2011.
  • Obrazovanje
fullscreen Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (1).jpg Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (1).jpg
Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (1).jpg
fullscreen Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (2).jpg Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (2).jpg
Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (2).jpg
fullscreen Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (3).jpg Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (3).jpg
Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (3).jpg
fullscreen Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (4).jpg Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (4).jpg
Osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije donirane „Škrinje otkrića“ (4).jpg

U Vukovaru je danas je u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića održana svečanost uručenja donacija ŠKRINJE OTKRIĆA Zaklade Siemens Stiftung. Donaciju su  ravnateljima 25 osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije uručili predsjednik Uprave Siemensa Mladen Fogec i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Zaklada SIEMENS  STIFTUNG dio je Siemensove korporativne kulture, i djeluje na tri područja: obrazovanje i društvena pitanja, društvo i tehnologija te umjetnost i kultura.

Zajedno sa svojim partnerima i suradnicima Zaklada djeluje širom svijeta kao partner na nacionalnim i međunarodnim projektima, te se smatra pokretačem ideja i inovacija za budućnost.

Tako je Zaklada Siemens Stiftung u 2011. godini odlučila donirati 200 Škrinja otkrića nižim razredima osnovnih škola diljem Republike Hrvatske.

Škrinju otkrića čine dvije čvrste drvene kutije do vrha napunjene svim materijalima, opremom i priborom koji učenici i njihovi nastavnici trebaju kako bi izveli 22 znanstvena pokusa iz područja energije, elektriciteta, okoliša i zdravstva.

Škrinje sadrže žarulje, električne motore, baterije, toplomjere, velike grafičke prikaze ljudskog tijela i laboratorijske posude s rupicama za rekonstruiranje umanjene verzije postrojenja za pročišćavanje voda. Pomoću ovog pribora za pokuse, nastavnici će se opskrbiti dodatnim edukativnim materijalima i stručnim znanjem. U Škrinju otkrića također su uključene i upute za nastavnike u obliku DVD-a, brošure na rasklapanje i tematske kartice na hrvatskom jeziku. Ne samo da Škrinja otkrića upoznaje učenike s prirodnim znanostima, nego se grupiranjem različitih materijala te izvođenjem i opisivanjem raznih pokusa poboljšavaju fine motoričke, jezične i kognitivne sposobnosti djece.

„Mi smo vodeća tehnološka tvrtka koja ulaže jako puno u istraživanje i razvoj, a koje je nemoguće bez kvalitetnih ljudi. Stoga na ovaj način podržavamo i potičemo razvoj znanosti,tehničkih struka u svakoj zemlji tako i Hrvatskoj“-istaknuo je predsjednik Uprave Simensa Hrvatska Mladen Fogec.

"Posebna je pomoć koja pomaže školama za napredak u orijentaciji i organizaciji škole kad je u pitanju popravljanje tehnološkog dijela, kao i očekivanje učenika da se usmjere u pravcu koje je potrebno za razvoj gospodarstva ovog prostora"- istaknuo je župan Galić.

Škrinju otkrića razvio je Science-Lab iz Njemačke, koji je i pionir znanstvenog obrazovanja za mlađe uzraste. Škrinje su izrađene i sastavljene u radionici pod pokroviteljstvom Caritasa u Njemačkoj.

Ispis
Vrh