Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Osnovana Udruga privatnih šumoposjednika Vukovarsko-srijemske županije „Lužnjak“

  • 13. lipnja 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Danas je u Poslovnoj zoni Lovas na incijativu Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije održana Osnivačka skupština privatnih šumoposjednika Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je od strane osnivača donesena Odluka o osnivanju Udruge, donesen je Statut te su izabrana tijela i za predsjednik udruge, a za sjedište udruge izabran je grad Vinkovci s obzirom da je cijeli šumarski sustav u Vinkovcima.

Osnivanje udruge privatnih šumoposjednika Vukovarsko-srijemske županije, inače prvoj ikada na području naše Županije, inicirao je Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije radi lakšeg i intenzivnijeg korištenja sredstava iz javnih izvora tj. OKFŠ-a te iskorištavanja sredstava iz Programa ruralnog razvoja – Mjera 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“

U Udruzi je 8 osnivača od kojih je jedna i lovačka udruga „Gaj“ Županja koja ima šumu u svom vlaništvu. Pod privatnim šumama na području županije je oko 1.300 do 1.400 hektara sa 4.500 vlasnika.

Osnivačkoj skupštini nazočio je i Miljenko Županić sa Hrvatskog šumarskog instituta, Tajnik Saveza udruga privatnih šumoposjednika RH čiji će i udruga „Lužnjak“ biti punopravni član.

Za predsjednika udruge jednoglasno je izabran Karlo Filipović iz Županje, inače predsjednik Lovačke udruge Gaj Županja, osoba šumarske struke i odlično upoznat sa funkcioniranjem rada udruga.

Na kraju je upućen poziv svim šumoposjednicima da se uključe u rad udruge i počnu koristiti sredstva koja su im na raspolaganju.

Ispis
Vrh