Izbornik
heeader image

Osnovan Klaster proizvođača sira Vukovarsko-srijemske županije

  • 05. lipnja 2018.
  • Ostalo
fullscreen Osnovan Klaster proizvođača sira VSŽ
Osnovan Klaster proizvođača sira VSŽ
fullscreen Osnovan Klaster proizvođača sira VSŽ (1)
Osnovan Klaster proizvođača sira VSŽ (1)

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je Osnivačka skupština “Klastera proizvođača sira Vukovarsko-srijemske županije”, a za predsjednika novoosnovanog klastera izabran je Mijo Pranjić, proizvođač sira iz Drenovaca.

Riječ je o mljekaru čije je obiteljsko-poljoprivredno gospodarstvo prošle godine ponijelo titulu „Zlata vrijednog“.

Cilj osnivanja Udruge “Klaster proizvođača sira Vukovarsko-srijemske županije” jest povezivanje i umrežavanje proizvođača sira i drugih mliječnih proizvoda na području Županije, povećanje proizvodnje, zajednički izlazak na tržišta prodaje, pokretanje kratkih lanaca opskrbe, uvođenje i primjena novih znanja i tehnologija u proizvodnji, te jačanje pojedinačne i ukupne konkurentnosti poduzetnika koji se bave ovom djelatnošću.

Četvrti je to do sada osnovani specijalizirani klaster.

Na osnivačkoj skupštini nazočilo je šest većih proizvođača sira. Uz njih, osnivači su i četiri institucije, Vukovarsko-srijemska županija, Općina Drenovci, Lag Šumanovci i Agro-klaster, kao krovni klaster udruge.

Kako se čulo, sirari će ovako udruženi prezentirati svoje proizvode na Jadranu i u Istri, na niz manifestacija tijekom ljeta, ali i rujna. Uskoro će, istaknuto je na skupštini sirara, sjesti za stol s predstavnicima trgovačkih kuća, kako bi se čule njihove potrebe i prema tome sačinio daljnji plan i aktivnosti u plasmanu proizvoda.

Ovakav način udruženja ima mnogo prednosti koje će zasigurno proizvođačima sira omogućiti sigurniju i bolju budućnost.

Ispis