Izbornik
heeader image

Održano predavanje na temu: "Afričke svinjske kuge" u Đakovu

  • 11. lipnja 2019.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Održano predavanje na temu Afričke svinjske kuge u Đakovu (1).jpg
Održano predavanje na temu Afričke svinjske kuge u Đakovu (1).jpg
fullscreen Održano predavanje na temu Afričke svinjske kuge u Đakovu (2).jpg
Održano predavanje na temu Afričke svinjske kuge u Đakovu (2).jpg

Danas je u Đakovu u sjedištu udruge Fajferica u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije i udruge Fajferica održano predavanje na temu „Afričke svinjske kuge – ASK“ svinjogojcima/posjednicima crne slavonske svinje.

Predavanje je ispred Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane održala voditeljica Službe Žaklin Acinger-Rogić koja je nazočne upoznala s Naredbom o mjerama zaštite zdravlja životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju u 2019. godini, Naredbom o mjerama za sprječavanje pojave i ranog otkrivanja unosa virusa afričke svinjske kuge na području Republike Hrvatske te Javnim pozivom  za podnošenje prijava za sufinanciranje nabavke materijala i sredstava za postavljanje dvostrukih ograda u uzgojima izvornih pasmina svinja koje se drže na otvorenom te trenutnim stanjem proširenosti ovom izuzetno opasnom bolesti u Svijetu i Europi.

Nazočni su aktivno sudjelovali u raspravi i na sva pitanja su dobili konkretne odgovore. Dani su i prijedlozi za dodatna poboljšanja sustava obrane od ASK-a te su izneseni problemi koji muče svinjogojce.

Ispred Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije nazočili su pročelnik Andrija Matić i zamjenik pročelnika Krunoslav Buhač.

Ispis
Vrh