Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održani izbori za Županijsko vijeće učenika

  • 22. studenog 2018.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen Održani izbori za Županijsko vijeće učenika Održani izbori za Županijsko vijeće učenika
Održani izbori za Županijsko vijeće učenika

Predstavnici Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Vukovarsko-srijemske županije okupili su se danas u Velikoj vijećnici u Vinkovcima gdje su održani izbori za njihova predsjednika/icu u Županijsko vijeće učenika.

Poslije izabranog Radnog predstavništva, djelatnici Odjela ukratko su ih upoznali sa načinom provedbe izbora. Učenici su imali priliku kandidirati se i na taj način ući u uži krug . Svaki kandidat je dobio priliku da se kratko predstavi i objasni zašto je baš on taj koji treba dobiti glas većine svojih vršnjaka i pobijediti.

Poslije neodlučenog prvog kruga glasovanja, u drugom je izabrana predsjednica Marijana Živković iz Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima, i njen zamjenik Adrian Beli iz Gimnazije Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Oni će biti predstavnici u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske.

Izbore je organizirao i proveo Upravni odjel za sport, mlade i demografiju koji ovim putem još jednom čestita pobjednicima i zahvaljuje svim predstavnicima škola na odazivu.

Ispis
Vrh