Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održani 31. Pjesnički susreti „Drenovci 2020.“

  • 03. listopada 2020.

U organizaciji Društva hrvatskih književnika Zagreb, DHK Ogranka slavonskobaranjskosrijemskog, Udruge „Duhovno hrašće“ iz Drenovaca i općine Drenovci  održani su 31. Pjesnički susreti  u Drenovcima. 

Pjesnički  susreti jedna su od najstarijih pjesničkih manifestacija na kojoj sudjeluju hrvatski pjesnici iz susjednih zemalja, pjesnici iz inozemstva te mladi pjesnici  s područja Slavonije, Baranje i Srijema  čije se pjesništvo potiče i nagrađuje. U okviru Programa održano je predstavljanje nagrađene zbirke Reinkarnacija, središnje književno sijelo  i uručene su nagrade laureatima Susreta.

Umjetnički odbor 31. Pjesničkih susreta „Drenovci 2020.“ dodijelio je Povelju „Visoka žuta žita „ hrvatskoj književnici Dunji Detoni-Dujmić i hrvatskom književniku Enesu Kiševiću za sveukupni književni opus i trajni doprinos hrvatskoj književnosti, te priznanje „Duhovno hrašće“  hrvatskoj književnici Marijani Radmilović pjesnikinji iz Slavonije za najbolju objavljenu zbirku između dvaju Susreta.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije u ime župana Bože Galića nazočio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić.

Ispis
Vrh