Izbornik
heeader image

Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri

  • 15. lipnja 2019.
  • Turizam i kultura, Ured župana
fullscreen Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri (1).jpg
Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri (1).jpg
fullscreen Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri (2).jpg
Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri (2).jpg

U Bogdanovcima su održane tradicionalne 22. Bogdanovačke folklorne večeri, koje su i ove godine okupile njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata. Osim kulturno-umjetničkih društava iz kontinentalnog dijela Hrvatske, kao što su KUD "Zagorci" Beljevina, KUD "Velika Mlaka", KUD "Dukat" Vladislavci, KUD " Đurđenovac " Đurđenovac te KUD "Sloga" Satnica Đakovačka, ove su godine nastupili i gosti iz mjesta Turbe pokraj Travnika (BiH) te članovi KUD-a „Šid“ (Srbija).

Posjetitelje je pozdravio župan Božo Galić i tom prigodom je istaknuo kako je izuzetno ponosan što su članovi KUD-a „Seljačka sloga“ Bogdanovci sačuvali folklornu tradiciju te vrlo uspješno diljem Hrvatske promiču običaje svoga kraja.

Načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun, zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji ali i došli pratiti ovu manifestaciju. Poručio je kako će ovogodišnje Večeri biti prenošene uživo preko Youtube platforme, tako da svi ljubitelji izvornog folklora mogu uživati u pjesmama i plesovima. Posjetitelji su, pored zanimljivih folkornih izvedbi, mogli obići i Sajam domaćih rukotvorina, uz degustaciju tradicijskih jela i pića, te uživati u vožnji fijakerom.

Ispis
Vrh