Izbornik
heeader image

Održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti

  • 12. veljače 2018.
  • Zdravstvo i socijalna skrb

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije. Na dnevnom redu sjednice bilo je Izvješće o radu i obavljenim aktivnostima tijekom 2017. godine. Izvješće je podnio zamjenik pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mato Golubičić, te je istaknuo samo neke aktivnosti Povjerenstva:

- U veljači 2017. g. Povjerenstvo je  raspisalo  natječaj “Tvoje NE - mijenja SVE“ kojim se željelo da učenici svojim uracima (likovni, literalni, video…) pokažu znanje, i stav prema sredstvima ovisnosti. Sva djeca koja su sudjelovala na natječaju (36) nagrađena su poklon bonom u vrijednosti 200,00 kuna.

- U Srednjoj školi Ilok (za učenike prvih razreda) i u osnovnim školama (za učenike osmih razreda)  u mjestima: Ivankovo, Babina Greda, Tovarnik, Nijemci, Komletinci i Soljani održano je predavanje na temu „Projekt prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola“. Predavanja su održale članice Povjerenstva Maša Pešec i Matea Mauer. Tom prigodom svim školama u kojima je održano predavanje Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije doniralo je 20 prostirki za tjelesni odgoj i 10 pilates lopti. Također, za sve ostale učenike viših razreda osigurani su reklamni materijali o prevenciji ovisnosti.

- Dana 12. prosinca 2017. godine u Velikoj županijskoj vijećnici Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije organiziralo je Parlaonicu na temu: Da li je eksperimentiranje sa psiho-aktivnim tvarima opasno? U parlaonici su sudjelovali učenici Gimnazije Vinkovci, Zdravstvene i veterinarske škole Vinkovci i Srednje strukovne škole Vinkovci sa svojim mentorima.

- Dana 15. prosinca 2017. godine Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije u suorganizaciji s Agencijom za obrazovanje organiziralo je Stručni skup na temu: Predstavljanje minimalnih standarda programa prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu. Predavači na Stručnom skupu bili su: Dr.sc. Jadranka-Ivandić-Zimić - Ured za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH, Josipa Lovorka Andreić - Ured za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH, mr.sc. Vera Šutalo - Ministarstvo obrazovanja, Ivana Biljan – Agencija za odgoj i obrazovanje, Doc.dr.sc. Goran Livazović – Filozofski fakultet Osijek, Dubravka Grahić – CZSS Vinkovci.

Za 2018. godinu članovi Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti predložili su nekoliko novih radionica i aktivnosti koje bi se uz već postojeće trebale u suradnji sa OŠ i SŠ provesti tijekom cijele 2018. godine. Također uz sve aktivnosti koje organizira Povjerenstvo odlučeno je da će sudjelovati u aktivnostima koje organizira Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci prilikom državnog natjecanja mladih volontera Crvenog križa.   

Ispis
Vrh