Izbornik
heeader image

Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“

  • 11. rujna 2017.
  • Ostalo
fullscreen Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (1).jpg
Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (1).jpg
fullscreen Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (2).jpg
Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (2).jpg
fullscreen Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (3).jpg
Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (3).jpg
fullscreen Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (4).jpg
Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (4).jpg
fullscreen Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (5).jpg
Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (5).jpg
fullscreen Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (6).jpg
Održana radionica „Uloga WEB stranica u JLS“ (6).jpg

Nacionalni servis vijesti lokalne samouprave „Lokalna Hrvatska“ uz partnerstvo Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova u RH, Udruge općina RH i Vukovarsko-srijemske županije organizirali su besplatnu dvosatnu radionicu: „Uloga WEB stranica u jedinicama lokalne samouprave“, u Velikoj županijskoj vijećnici u Palači Srijem u Vukovaru.

Mnogim jedinicama lokalne samouprave mogućnosti i potreba internet stranica djeluju još uvijek „prekomplicirano“, a zakonske obveze ih sve više zahtijevaju da se aktivnije uključuju i objavljuju potrebne informacije.

Ovom radionicom nastojalo se objasniti jednostavnost pristupa u postavljanju i održavanju te potencijal web stranica koje jedinice lokalne samouprave moraju održavati.

Na prvom dijelu radionice raspravljalo se o internet zahtjevima sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, poželjnim načinima postavljanja na stranice, uz savjete o što jednostavnijoj organizaciji podataka i postizanju što veće ocjene transparentnosti u budućim istraživanjima.

U drugom dijelu govorilo se o WEB-u kao sredstvu promocije života i potencijala lokalne zajednice u nacionalnom okružju, te o primjeni i koristi društvenih mreža.

Uz napomene o zakonskim obvezama, primjere, prijedloge, savjete i drugim uputama, ova radionica bila je korisna svima koji su došli i poslušali a koji rade na tim poslovima i vode računa o komunikaciji s građanima putem web stranica

Ispis