Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana početna Konferencija EU projekata „Vrijeme je za osmijeh“

  • 13. listopada 2021.

Početna Konferencija EU projekta „Vrijeme je za osmijeh“, u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara,  održana je danas u restoranu Nada, u Vukovaru.  Riječ je o projektu čiji je cilj omogućiti zapošljavanje žena s područja Vukovara, te pružiti potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Učesnike na Konferenciji pozdravio je i zamjenik župana Vukovarsko –srijemske županije Franjo Orešković.

- Cilj ovog projekta je ne samo omogućiti zapošljavanje žena, nego i pružiti potporu te podršku starijim osobama, kao i osobama u nepovoljnom položaju – rekao je Orešković.

Samim time, naglasio je, ovaj projekt postiže dvostruki cilj - i zapošljavanje i brigu za socijalno  ugrožene i starije osobe, kojima treba pomoć.

- Svjesni smo trenda otuđenja, posebice kada je riječ o življenju u gradovima a taj je problem zbog loše prometne povezanosti dodatno izražen u ruralnim područjima – upozorio je.

Stoga je, smatra, svaki takav projekt više nego dobrodošao, jer će se time barem donekle  smanjiti  spomenuti trend ali i pružiti pomoć najpotrebitijima.

- Budući je riječ o projektu koji iznosi oko milijun kuna, bitno je istaknuti kako je važna suradnja svih partnera i koordinacija svih aktivnosti u projektu, a Županija daje podršku tome – naglasio je.

Inače, uz Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara u provedbi projekta sudjeluju i Centar za socijalnu skrb Vukovar, te Hrvatski zavod za zapošljavanje.  Ukupna vrijednost projekta je 928.659,79 kuna, koje je osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu.

Ispis
Vrh