Izbornik
heeader image

Održana biciklijada pod nazivom „Putem EU projekata“ od Vinkovaca do Vukovara

  • 21. listopada 2017.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Ostalo
fullscreen Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (1).jpg
Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (1).jpg
fullscreen Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (2).jpg
Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (2).jpg
fullscreen Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (3).jpg
Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (3).jpg
fullscreen Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (4).jpg
Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (4).jpg
fullscreen Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (5).jpg
Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (5).jpg
fullscreen Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (6).jpg
Biciklijada Putem EU projekata od Vinkovaca do Vukovara (6).jpg

Više od 250 biciklista sudjelovalo je na biciklijadi na ruti od Vinkovaca do Vukovara pod nazivom „Putem EU projekata“, a u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Uz bicikliste i rekreativce te članove udruga i gradskih institucija sudjelovala je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Ova informativno-obrazovna kampanja imala je cilj pokazati primjere uspješno provedenih projekata na području Vukovarsko-srijemske županije.

Na samom startu ministrica Žalac je istaknula: -„Organizacijom biciklijade cilj nam je bio informirati opću javnost o primjerima uspješno provedenih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Danas obilazimo uspješne i završene projekte u našoj županiji vrijednih 100 milijuna eura, a vjerujem kako ćemo to činiti i u drugim županijama. Očekujem da svi zajedno nastavimo još intenzivnije i bolje raditi za razvoj ovoga kraja, posebice kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem, da upravo rast i razvoj budu preteča onoga što trebamo raditi da bi ljudi ostali živjeti ovdje. Zadovoljna sam kada analiziramo proteklih devet mjeseci, a mi smo zacrtali da ćemo za ovu godinu ugovoriti preko 13 mild kuna europskih projekata i već smo premašili tu brojku. “

Ministrica Žalac je zajedno s gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem startala s biciklistima prema Vukovaru, a sve sudionike biciklijade ispratio je župan Božo Galić i poželio svima sreću na putu do cilja.

Tom  prigodom biciklisti su obišli mjesta, odnosno projekte koji su financirani iz fondova EU. Start je bio u dvorištu Udruge osoba s invaliditetom Bubamara, koja je za svoje brojne projekte povukla velika sredstva iz EU fondova, potom su obišli i sanaciju odlagališta komunalnog otpada Papuk Vinkovci, željezničku prugu Vinkovci-Tovarnik te stigli na cilj u Eko etno centar Adica u Vukovaru, čiji su projekti također financirani sredstvima EU fondova. 

U vukovarskoj park šumi Adica, na samom cilju, bicikliste i ministricu Žalac dočekali su zamjenik župana Damir Barna i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, gdje su zajedno s direktorom Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije (HRAST) Ilijom Cotom te sudionicima biciklijade obišli i Sajam EU mogućnosti na kojemu su djelatnici institucija predstavljali primjere dobre prakse i mogućnosti sufinanciranja projekata sredstvima iz EU fondova. 

Ispis