Izbornik
heeader image

Održana 8. sjednica Partnerskog vijeća za područje Vukovarsko-srijemske županije

  • 23. travnja 2018.
  • Ostalo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen  8. sjednica Partnerskog vijeća VSŽ (1).jpg
8. sjednica Partnerskog vijeća VSŽ (1).jpg
fullscreen  8. sjednica Partnerskog vijeća VSŽ (2).jpg
8. sjednica Partnerskog vijeća VSŽ (2).jpg
fullscreen  8. sjednica Partnerskog vijeća VSŽ (3).jpg
8. sjednica Partnerskog vijeća VSŽ (3).jpg

U Vukovaru je održana 8. sjednica Partnerskog vijeća za područje Vukovarsko-srijemske županije. Pozdravnu riječ su uputili ispred Vukovarsko-srijemske županije pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, Zrinka Čobanković, te ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, Ilija Cota. Radni dio sjednice predvodio je predsjednik Partnerskog vijeća, Željko Cirba.

PV VSŽ je savjetodavno tijelo putem kojeg se osigurava ostvarenje načela partnerstva u pripremi i praćenju provedbe planskih dokumenata politike regionalnoga razvoja, u pripremi izvješća o napretku u provedbi tih dokumenata te u njihovom vrednovanju.

U radu PV VSŽ sudjeluju predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, gradova i općina s područja Vukovarsko-srijemske županije, regionalnog koordinatora za područje Vukovarsko-srijemske županije, visokoškolskih ustanova, pružatelja obrazovnih usluga i usluga osposobljavanja te istraživačkih centara, gospodarskih i socijalnih partnera te organizacija civilnog društva s područja Vukovarsko-srijemske županije, sukladno propisima.

Glavna tema sjednice bila je usvajanje Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. Godine. Nakon kratke rasprave ista je usvojena 2/3 većinom. Teme sjednice su također bili rezultati provedene pisane procedure odlučivanja i usvajanje Poslovnika o radu Partnerskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije, koji su također usvojeni 2/3 većinom.

Ispis