Izbornik
heeader image

Održana 4. Smotra svatovskih običaja i napjeva u Šiškovcima

  • 07. rujna 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održana 4. Smotra svatovskih običaja i napjeva u Šiškovcima (1).jpg
Održana 4. Smotra svatovskih običaja i napjeva u Šiškovcima (1).jpg
fullscreen Održana 4. Smotra svatovskih običaja i napjeva u Šiškovcima (2).jpg
Održana 4. Smotra svatovskih običaja i napjeva u Šiškovcima (2).jpg
fullscreen Održana 4. Smotra svatovskih običaja i napjeva u Šiškovcima (3).jpg
Održana 4. Smotra svatovskih običaja i napjeva u Šiškovcima (3).jpg
fullscreen Održana 4. Smotra svatovskih običaja i napjeva u Šiškovcima (4).jpg
Održana 4. Smotra svatovskih običaja i napjeva u Šiškovcima (4).jpg

U Šiškovcima je održana četvrta Smotra svatovskih običaja i napjeva i to je bila prigoda vidjeti i čuti što su pjevali naši stari kada su se u Slavoniji, ali i susjednoj nam Posavini, spremali i pripremali za najvažniji korak u životu, za udaju i ženidbu.

Smotra je održana u organizaciji KUD-a ‘’Slavko Janković’’ u Šiškovcima, a sve nazočne sudionike i goste kojih je bilo u velikom broju, pozdravio je zamjenik župana Josip Dabro, u društvu načelnika Općine Cerna Gorana Begovića i njegovog zamjenika Krešimira Majstorovića.

U svojem govoru zamjenik Dabro je istaknuo: „Njegovanje običaja najbolji je način očuvanja tradicije, te vlastite povijesne i kulturne baštine. Bez obzira na vremenski odmak i način interpretacije, tradicijska glazba, običaji i napjevi neiscrpno su vrelo kulturno-umjetničkih društava. Stoga svima čestitam na ustrajnosti i radu kako bi se ti običaji očuvali a svima vama koji ste došli pogledati i slušati, želim ugodne trenutke na ovogodišnjoj Smotri.“

U programu nastupala su kulturno-umjetnička društva iz Šiškovaca, Starih Mikanovaca, Podvinja, Županje, Rokovaca – Andrijaševaca te iz Domaljevaca (BiH) a zatim i pjevačke skupine MPS iz Županje i ŽVA iz Bošnjaka.

Ispis
Vrh