Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 31. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

  • 28. prosinca 2009.
  • Ostalo

Vukovar - Gospodarsko-socijalno vijeće Vukovarsko-srijemske županije održalo je danas svoju posljednju ovogodišnju sjednicu, 31. po redu, pod predsjedanjem vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, na kojoj se raspravljalo o proračunu Vukovarsko-srijemske županije za 2010. godinu.

Nakon rasprave o proračunu, članovi GSV-a osvrnuli su se na znatno smanjen priljev novca u blagajnu, što utječe i na proračun za iduću godinu, te je sukladno tome iznešen zaključak kako je proračun realan, i unatoč njegovom smanjenju, i razvojni.

Župan Galić, kao predsjednik GSV-a, naglasio je kako će se i dalje financirati  zdravstvo, školstvo i socijala, a ulaganja se nastavljaju i u gospodarstvo i komunalnu infrastrukturu, posebice u vodno gospodarstvo, zaštitu voda i navodnjavanje, koje su od velikog značaja za našu županiju. Za pojedina ulaganja 5-10% sredstva se osiguravaju iz županijskog proračuna a preostala sredstva dolaze iz fondova i resornih ministarstava.

Također je župan Galić izrazio nadu kako usprkos krizi, koja će se nastaviti i u prvoj polovici 2010. godine, neće biti upitna radna mjesta za 2 600 zaposlenih u graditeljstvu, kao ni ona u poljoprivredi, te je istaknuo kako će Županija i dalje  pripremati što više razvojnih projekata za iduću godinu.

Ispis
Vrh