Izbornik
heeader image

Održana 1. sjednica radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja

  • 29. siječnja 2019.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Održana 1.  sjednica radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja (1).jpg
Održana 1. sjednica radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja (1).jpg
fullscreen Održana 1.  sjednica radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja (2).jpg
Održana 1. sjednica radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja (2).jpg
fullscreen Održana 1.  sjednica radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja (3).jpg
Održana 1. sjednica radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja (3).jpg
fullscreen Održana 1.  sjednica radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja (4).jpg
Održana 1. sjednica radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja (4).jpg

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u Zagrebu je održana prva sjednica radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja. Ova sjednica je održana u okviru horizontalne politike teritorijalnog razvoja za izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine (NRS) koja ima za cilj osigurati smjer upravljanja RH. Proces izrade Nacionalne razvojne strategije 2030. koordinira Ministarstvo nadležno za regionalni razvoj i fondove Europske unije. 

Pozdravni govor svim nazočnim članovima uputio je državni tajnik Velimir Žunac i pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Katica Mišković, te je ujedno i otvorila prvu sjednicu radne podskupine za potpomognuta i brdsko planinska područja. Pomoćnica ministrice Ana Odak ispred Uprave za strateško planiranje i koordinaciju EU fondova te predstavnici Uprave za potpomognuta područja predstavili su Strateški i zakonodavni okvir za potpomognuta i brdsko planinska područja. Jedan od ciljeva ovog Zakona (Hrvatski sabor ga je usvojio 14.12.2018, na snagu je stupio 04.01.2019.) je osigurati podlogu za jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala potpomognutih područja.

Načelnica sektora, Uprava za strateško planiranje i koordinaciju EU fondova Marija Rajković, istaknula je važne globalne trendove te je primjerima iz prakse prikazala kako se može povećati i poboljšati razvoj potpomognutih i brdsko planinskih područja.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na radionici s naglaskom na obuhvatu ključnih područja intervencije za razvoj potpomognutih i brdsko planinskih područja, sudjelovala je pročelnica UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković, koja je imenovana u radnu skupinu.

Ispis