Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan seminar u Noskovačkoj Dubravi

  • 15. veljače 2017.
  • Priroda i zaštita okoliša
fullscreen Seminar u Noskovačkoj Dubravi Seminar u Noskovačkoj Dubravi
Seminar u Noskovačkoj Dubravi

U prostorijama Informativno-edukacijskog centra ''Dravska priča'' u Noskovačkoj Dubravi danas je održan seminar ''Ocjena dobrobiti od zaštićenog područja Regionalni park Mura-Drava'' u sklopu projekta ''Transformacija – borba protiv korupcije u zaštiti prirode / Novi pristup upravljanju zaštićenim i Natura 2000 područjima.

Na seminaru je primjenjena metodologija za procjenu vrijednosti zaštićenih područja (PA-BAT) koja je osmišljena kako bi institucijama za zaštitu prirode pomogla u prikupljanju i usporedbi informacija o ukupnim dobrobitima od zaštićenih područja. Tom metodologijom procjenjene su vrijednosti Regionalnog parka Mura-Drava vezane uz očuvanje prirode, prehranu, vodne resurse, kulturološke i duhovne vrijednosti, zdravstvene i rekreacijske vrijednosti, te edukaciju.

Na seminaru su sudjelovali Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Kasandra-Zorica Ivanić, predstavnica WWF Adria, Dinko Pešić, voditelj projekta Transformacija i predstavnik udruge Zeleni Osijek, te predstavnici udruge Eko Pan iz Karlovca, udruge Nobilis iz Čakovca, Pravnog fakulteta u Osijeku, Hrvatskih šuma, lokalni poljoprivrednici i ugostitelji. Ispred Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Odsjeka za zaštitu okoliša i prirode Vukovarsko-srijemske županije sudjelovali su Savo Borjanić i Ivan Bakoš.

Ispis
Vrh