Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan sastanak o problemima nezaštićenih pružnih prijelaza u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 29. svibnja 2017.
  • Promet i komunikacije
fullscreen Sastanak o problemima nezaštićenih pružnih prijelaza u VSŽ Sastanak o problemima nezaštićenih pružnih prijelaza u VSŽ
Sastanak o problemima nezaštićenih pružnih prijelaza u VSŽ
Foto: Gordan Panić

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održan je sastanak na kojemu se razgovaralo o problemima pružnih prijelaza, kao što su na području prigradskog naselja Borinci, ali i na ostalim pružnim prijelazima, u Otoku, Privlaci i Nuštru.

Sastanku su nazočili župan Božo Galić, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, predsjednik Uprave HŽ infrastrukture, Ivan Kršić, gradonačelnik Vinkovaca i saborski zastupnik Mladen Karlić, te načelnici općina na čijim područjima se nalaze nezaštićeni pružni prijelazi.

Već dugi niz godina govori se o problemu s kojim se suočavaju stanovnici vinkovačkog prigradskog naselja Borinci. Stanovnici spas vide u izgradnji nadvožnjaka jer da bi došli do središta grada moraju ići obilaznim putem. I taj problem žele riješiti već godinama.

Kada je riječ o Borincima, najavljena je izrada projektne dokumentacije, a izvođenje radova planirano je za 2018.godinu.

Istaknuto je i da su pružni prijelazi Otok 1 i Otok 2 predviđeni za modernizaciju ove godine, dijelom bi se financirali sredstvima Svjetske banke, a dijelom sredstvima HŽ Infrastrukture. Projektna dokumentacija za prijelaz koji će se financirati novcem Svjetske banke je u završnoj fazi, a za drugi se čeka potpisivanje ugovora za kreditiranje s komercijalnim bankama i HABOR-om.

Kako je istaknuto, prijelazi Andrijaševci 1 i Andrijaševci 2 te Privlaka u postupku su ishođenja dokumentacije za puštanje u promet.

„U rebalansu proračuna za 2017. godinu HŽ Infrastrukture, koji će se raditi u lipnju, bit će predviđena i sredstva za izradu projektne dokumentacije za Borince. Hoće li to biti prijelaz, nadvožnjak, podvožnjak ili prijelaz u razini, stručne će službe još vidjeti. Do kraja ove godine ili početkom slijedeće, mogli bismo imati izrađenu projektnu dokumentaciju, a nadam se i ishođene građevinske dozvole. Nakon toga slijedi ubacivanje građevinskih radova u plan za 2018. godinu.“ - kazao je Kršić.

Ispis
Vrh