Izbornik
heeader image

Održan sastanak na temu status, problemi i realni potencijali klaonica na području VSŽ

  • 11. listopada 2010.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Danas je u Maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održan sastanak na temu: status, problemi i realni potencijali klaonica na području VSŽ. Odaziv na sastanak i rasprave pomogle su postizanju cilja, jer je otvorena šira rasprava, spoznati problemi, ali i realni potencijali klaonica, pa i nakane vlasnika.

Na koncu su utvrđene aktivnosti definirane zaključcima kojim je Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj VSŽ obvezan kontaktirati sve legalne proizvođači Slavonskoga kulena u Vukovarsko-srijemskoj županiji da bi se utvrdile njihove potrebe i dogovorile mogućnosti klanja. Isto tako u narednih 15 dana uži tim obići će sve klaonice u VSŽ kako bi utvrdili koje aktivnosti (projekti, studije,...) i investicije vlasnik drži potrebnim da bi klaonica zadovoljila poslovanje, te da bi bila spremna na kandidiranje financijskih sredstava radi postizanja EU propisa. O tim aktivnostima tada će se razgovarati s nadležnim tijelom ili osobama na nacionalnoj razini.

Otvorena je i rasprava o potrebi utvrđivanja poželjnog/poželjnih modela klaoničke industrije u VSŽ (kako i na kojoj razini zadržati ili unaprijediti sadašnje stanje, ili k tome odabrati i neki od europskih modela klaoničke industrije kad je ona specijalizirana/namjenjena samo za proizvodnju tradicijskih proizvoda većeg broja malih proizvođača).

Ispis
Vrh