Izbornik
heeader image

Održan sastanak na temu legalizacije proizvodnje suhomesnatih i mliječnih proizvoda

  • 20. travnja 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

U Vinkovcima u velikoj županijskoj vijećnici održan je sastanak s članovima obiteljskih i drugih malih poljoprivrednih gospodarstva koji namjeravaju legalizirati proizvodnju suhomesnatih i mliječnih proizvoda s profesorima s Agronomskog fakulteta Zagreb, dr. sc. Danijel Karolyijem i dr. sc. Samirom Kalitom, koji iza sebe imaju višegodišnje iskustvo u izradi tehničko-tehnoloških elaborata prostora za proizvodnju suhomesnatih i mliječnih proizvoda.

Sudjelujući u izradi tehničko-tehnološkog projekta uređenja prostora za proizvodnju suhomesnatih i mliječnih proizvoda, Odjel želi pomoći pri svladavanju prvog koraka ka legalizaciji i stvoriti uvjete za uspješno kandidiranje na neku od Mjera iz Programu ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. ili drugih javnih izvora. Legalizacija proizvodnje, na većini poljoprivrednih gospodarstava, provest će se na način da se postojeći objekti rekonstruiraju, prenamjene ili nadograde u skladu sa zakonskim odredbama.

Profesori Karolyi i Kalit, na sastanku su upoznali potencijalne proizvođače suhomesnatih i mliječnih proizvoda sa dosadašnjom praksom, trenutnim stanjem te zakonskim okvirima prema kojima mogu legalizirati  objekte za spomenutu proizvodnju. Nakon sastanka profesori su obišli nekoliko poljoprivrednih gospodarstava koja se bave proizvodnjom sira ili suhomesnatih proizvoda, kako bi na licu mjesta utvrdili pojedinosti za daljnje postupanje oko izrade tehničko-tehnološkog elaborata kao prvog koraka u legalizaciji proizvodnje.

Ispis
Vrh