Izbornik
heeader image

Održan radni sastanak župana Bože Galića s predstavnicima Općine Privlaka

  • 13. veljače 2018.
  • Ured župana
fullscreen Održan radni sastanak župana Bože Galića s predstavnicima Općine Privlaka (1).jpg
Održan radni sastanak župana Bože Galića s predstavnicima Općine Privlaka (1).jpg
fullscreen Održan radni sastanak župana Bože Galića s predstavnicima Općine Privlaka (2).jpg
Održan radni sastanak župana Bože Galića s predstavnicima Općine Privlaka (2).jpg

Prema već ustaljenoj praksi posjete predstavnika Vukovarsko-srijemske županije jedinicama lokalne samouprave te upoznavanja s njihovim radom i problemima koje imaju, župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je Općinu Privlaka i tom prigodom održao radni sastanak s načelnikom Općine Darkom Galićem i njegovim suradnicima.

Tijekom sastanka razgovarali su o  brojnim temama kao što su : Opskrba pitkom vodom područja Općine Privlaka, priključenje na regionalni vodoopskrbni sustav; odvodnja-kanalizacija područja Općine Privlaka; Realizacija projekata apliciranih na EU fondove; Uređenje kanalske mreže; Održavanje županijskih cesta na području Općine Privlaka; Demografsko stanje; Gospodarstvo i poljoprivreda.

Vezano za opskrbu pitkom vodom naselja Privlaka, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković je istaknuo kako su poduzete sve aktivnosti  u skladu sa zakonom za opskrbu pitkom vodom u naselju Privlaka, te kako je jedino kvalitetno rješenje  vodoopskrbe naselja Privlaka priključenje na regionalni vodovod Istočne Slavonije.

Također je istaknuo kako je potpisan Ugovor o izgradnji Regionalnog vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije (RVSIS)-I etapa-istočni dio dionica 3:vodoopskrbni  cjevovod Slakovci-Privlaka-Otok-Komletinci.

Vrijednost radova je 12,5 milijuna kuna (s PDV-om 15,6 milijuna kuna), a investicija je važna jer će stanovnici Grada Otoka, prigradskog naselja Komletinci te općina Stari Jankovci i Privlaka po završetku radova dobiti kvalitetnu pitku vodu iz Regionalnog vodovoda koji je jedino kvalitetno rješenje za vodoopskrbu naše županije.

Navodeći izuzetnu važnost projekta Regionalnog vodovoda za ovu županiju je istaknuto kako trenutno dvije trećine stanovnika Vukovarsko-srijemske županije, njih oko 100.000, dobiva dovoljnu količinu i kvalitetnu pitku vodu iz Regionalnog vodovoda.

Načelnik Darko Galić je istaknuo kako imaju spremnu projektnu dokumentaciju u vrijednosti 2 milijuna kuna za projekte, a neki od njih su: obnova Općinske zgrade, Narodne knjižnice i čitaonice za koju se čeka rezultati u okviru Mjere ruralnog razvoja 7.4, te projekt izgradnje Doma kulture. Napomenuo je kako je prije nekoliko dana potpisao ugovor u okviru Mjere ruralnog razvoja 7.2- projekt nerazvrstane ceste.

Za izgradnju autobusnih stajališta dokumentacija će biti gotova tijekom ove godine, te očekuje pomoć od Županijske uprave za ceste. –rekao je načelnik Galić. 

Na sastanku se razgovaralo o demografskom stanju i o iseljavanju na području općine a i cijele županije, kao i o mjerama koje Općina poduzima kroz razne subvencije, naknade  kako bi to spriječila. Neke od njih su sufinanciranje dječijeg vrtića, naknada za novorođeno dijete, te ove godine Općina je učenicima financirala školske knjige i radne bilježnice itd.

„Svi pripremljeni i planirani projekti su izuzetno važni jer će doprinijeti razvoju općine a time zaustavi odlazak s ovog područja i omogućiti bolji život stanovnika koji žive u njoj.“-rekao je župan Božo Galić. Te istaknuo kako Županija kao i dosada stoji na raspolaganju da pomogne financijski a i u stručnom smislu u pripremi projekata preko Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.

Također iskazana je želja Općine za uključivanjem OPG-ova s područja općine u Agro-klaster d.o.o., kao i maksimalna podrška zaključcima/Deklaraciji Vukovarsko-srijemske županije vezane za drvni sektor, koja je jednoglasno usvojena na Županijskoj skupštini 08.02.2018. godine.

Ispis

Priloženi dokumenti

  Deklaracija 13. veljače 2018. 25,91 KB