Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan radni sastanak u sklopu projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom“

  • 19. listopada 2020.
  • Regionalni razvoj
fullscreen Održan radni sastanak u Otoku (1).jpg Održan radni sastanak u Otoku (1).jpg
Održan radni sastanak u Otoku (1).jpg
fullscreen Održan radni sastanak u Otoku (2).jpg Održan radni sastanak u Otoku (2).jpg
Održan radni sastanak u Otoku (2).jpg
fullscreen Održan radni sastanak u Otoku (3).jpg Održan radni sastanak u Otoku (3).jpg
Održan radni sastanak u Otoku (3).jpg

U Otoku je danas održan drugi radni sastanak projektnog tima za realizaciju projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom“. Sve prisutne je u ime domaćina pozdravio gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić.

Tema sastanka bila je upoznavanje projektno-idejnog rješenja za izgradnju klaonice s rasjekaonicom i hladnjačom u gospodarskoj zoni u Otoku.

Projekt se provodi u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, kao dio Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ dok je ukupna vrijednost 2.055.955,00 kn od čega bespovratna sredstva čine 85% ukupnog iznosa, tj. 1.747.561,75 kn. Udio Vukovarsko-srijemske županije u ukupnim prihvatljivim troškovima iznosi 1.183.875,00 kn od čega je 1.006.293,75 kn bespovratnih sredstava.

Vukovarsko-srijemska županija nositelj je projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom“ koji se zajednički  provodi s Virovitičko-podravskom županijom, Gradom Otok i Općinom Čađavica.

Ovim projektom nastojat će se potaknuti razvoj mesne industrije i stočarske proizvodnje uspostavom linije proizvodnje mesnih jedinica koje će omogućiti domaćim stočarima povećanje prihoda i rentabilnosti primarne stočarske proizvodnje. Na taj način doprinosi se jačanju infrastrukture mesne industrije temeljem prepoznatih potreba koje predstavljaju preduvjet za razvoj gospodarstva.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sastanku je ispred UO za poljoprivredu i gospodarstvo prisustvovao pročelnik Andrija Matić, viši stručni suradnik za agroekonomiku i stočarstvo Slavko Grgić, te ispred UO za gospodarstvo i regionalni razvoj, voditeljica Odsjeka za EU poslove, strateške projekte i EU poslove Magdalena Parat.

Ispis
Vrh