Izbornik
heeader image

Održan radni sastanak s elementima osnivačke skupštine poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja

  • 28. ožujka 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Osnivanje poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja (1).jpg
Osnivanje poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja (1).jpg
fullscreen Osnivanje poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja (2).jpg
Osnivanje poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja (2).jpg
fullscreen Osnivanje poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja (3).jpg
Osnivanje poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja (3).jpg
fullscreen Osnivanje poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja (4).jpg
Osnivanje poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja (4).jpg

U Vinkovcima u maloj županijskoj vijećnici održan je radni dogovor o osnivanju poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja. Na sastanku su sudjelovali pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infastrukturu Andrija Matić i potencijalni osnivači proizvođačke organizacije s područja četiri slavonske županije; Vukovarsko - srijemske, Brodsko - Posavske, Požeško - slavonske i Osječko - baranjske.

Na sastanku su utvrđene sve pripremne radnje za osnivanje poljoprivredne zadruge u sektoru konzumnih jaja što uključuje vrijeme i mjesto održavanja osnivačke skupštine zadruge, definiranje njenog predstavnika, naziv, pravila, sjedište te ciljevi buduće proizvođačke organizacije.

Cilj osnivanja proizvođačke organizacije konzumnih jaja su konkretni pomaci i oživljavanje zajedničkog nastupa na tržištu, za koje proizvođači ističu da im je najveći problem.   Proizvođačke organizacije su jedine koje mogu ponuditi rješenje problema u hrvatskoj poljoprivredi.

Na sastanku je prisustvovao Dario Periškić, koji je na čelu Proizvođačke organizacija PZ Slavonski svinjogojac, kako bi ohrabrio i potaknuo proizvođače jaja da slijede njihov primjer i iskustva kako bi što lakše došli do cilja. Napomenuo je kako su svinjogojci, zahvaljujući svojoj upornosti i radu i uz pomoć  Vukovarsko-srijemske županije i pročelnika za poljoprivredu Andrije Matića, pokrenuli priču oko osnivanja proizvođačke organizacije. 

Ispis
Vrh