Izbornik
heeader image

Održan radni sastanak na temu obnove cesta na poplavljenim područjima

  • 04. srpnja 2014.
  • Promet i komunikacije
fullscreen Održan radni sastanak na temu obnove cesta na poplavljenim područjima (1).jpg
Održan radni sastanak na temu obnove cesta na poplavljenim područjima (1).jpg
fullscreen Održan radni sastanak na temu obnove cesta na poplavljenim područjima (2).jpg
Održan radni sastanak na temu obnove cesta na poplavljenim područjima (2).jpg

U Vukovaru je danas održan radni sastanak sa zamjenicima župana  Željkom Cirbom i Zdravkom Kelićem i njihovim suradnicima i predstavnicima Hrvatskih cesta  d.o.o., članom Uprave Juricom Krležom, direktorom Sektora za održavanje i promet  Josipom Škorićem, rukovoditeljem Poslovne jedinice Osijek  Nenadom Čerom.

Na sastanku se razgovaralo o obnovi cesta na područjima stradalima od poplava, kao i državnim cestama na području Vukovarsko-srijemske županije.  

Izrađen je prijedlog sanacije cesta na područjima stradalim od poplava Vukovarsko-srijemske županije koje je proslijeđen resornom ministarstvu.

Riječ je o prometnicama u dužini od 63 kilometra državnih, županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta, a čija se šteta procjenjuje na oko 92 milijuna kuna.

"Hrvatske ceste već imaju gotov projekt sanacije državne ceste D 214 (prema Gunji i graničnom prijelazu) u dužini od 8 kilometara, a riješen je dio dokumentacije za županijske, lokalne i nerazvrstane ceste, odnosno za obnovu propusta, mostova i rubnjaka na dijelovima cesta koji su bili poplavljeni.

Može se očekivati kako će do kraja godine biti obnovljene prioritetne dionice, a sve planirano trebalo bi biti sanirano početkom sljedeće godine. Prioriteti obnove su ipak kuće, a obnova cesta dolazi na kraju priče."-rekao je član Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža.

Zamjenik župana Željko Cirba izrazio je zadovoljstvo dogovorenom dinamikom obnove jer su svi zahtjevi općina, gradova i Županijske uprave za ceste na poplavljenom području, prihvaćeni.

„Danas smo dobili kvalitetne informacije vezane za sanaciju i obnovu cesta na poplavljenim područjima koje će financirati Hrvatske vode. Obnova će ovisiti o obnovi stambenih objekata na poplavljenom području i trebala bi ići prema dogovorenoj dinamici jer ceste su vrlo bitne za povratak ljudi i one su žile kucavice naše županije. Moramo učini sve da se što prije osiguraju uvjeti za povratak stanovnika poplavljenih područja kako bi spriječili odlazak stanovništva iz ovog područja.-rekao je  zamjenik župana Željko Cirba.

Na današnjem sastanku dogovoreni su  određeni prioriteti i način koordinacije. Nakon donošenja Programa obnove te nakon provođenja procedure javne nabave, u obnovu bi se krenulo u roku 15 do 20 dana.

Sastanku su, uz zamjenika župana Željka Cirbu i Zdravka Kelića te ravnatelja Uprave za ceste VSŽ Željka Galića prisustvovati i načelnici s poplavljenih područja: Općine Gunja, Drenovci i Vrbanja.

Ispis
Vrh