Izbornik
heeader image

Održan okrugli stol za institucije koje rade s ženama žrtvama nasilja povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

  • 22. rujna 2011.
  • Ostalo, Zdravstvo i socijalna skrb

Danas je Udruga žena Vukovar u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PS Vukovar i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova VSŽ, osigurala je održavanje  okruglog stola s predstavnicima institucija koje rade s ženama žrtvama nasilja u Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz projekt „Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina“ u okviru IPA IV. komponente „Razvoj ljudskih potencijala“ koji financira Europska unija.

Tema okruglog stola je obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Republika Hrvatska ulaže ogromne napore u normativnom uređenju zaštite žrtava obiteljskog nasilja putem niza propisanih međunarodnih ugovora i mehanizama zaštite koje sprovode institucije ali nasilje još uvijek postoji i to u ništa manjem broju. Problemi u provođenju ili je u pitanju nešto drugo. Ovo je jedno od pitanja o kojima je bilo riječi kao i iznošenje statističkih podataka o radu s navedenom ciljanom skupinom.

Okruglom stolu su nazočili zamjenik župana i predsjednik Povjerenstva za ravnopravnost spolova VSŽ, Mato Golubičić i viša savjetnica za međunarodnu suradnju i EU poslove u Upravnom odjelu za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj i tajnica Povjerenstva za ravnopravnost spolova VSŽ, mr.sc. Ivana Ćurković.

Ispis
Vrh