Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan edukacijski seminar o zapošljavanju osoba s invaliditetom

  • 08. lipnja 2011.
  • Zdravstvo i socijalna skrb, Obrazovanje

Danas je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Vukovar održan edukacijski seminar o zapošljavanju osoba s invaliditetom na kojem su predstavljeni projekti „Zapošljavanje slijepih osoba – prednost ili nedostatak“ i „Partnerstvo za napredak“.

Projekt  „Partnerstvo za napredak“ provodi Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH u partnerstvu sa Vukovarsko – srijemskom, Virovitičko – podravskom i Ličko – senjskom županijom, a projekt „Zapošljavanje slijepih osoba – prednost ili nedostatak“ zajedno s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet i Obrtničkim učilištem Zagreb.

Projekt „Partnerstvo za napredak“ ima za cilj povećati zapošljivost osoba s invaliditetom i potaknuti njihovo uključivanje na tržište rada. Također, u sve tri županije formirati će se IT Centri radi provođenja informatičkog obrazovanja čime će se razviti vještine nezaposlenih osoba s invaliditetom.

Seminaru su nazočili zamjenik župana, Mato Golubičić, koje se sve prisutne pozdravio i zaželio im uspješan rad i viša savjetnica sa međunarodnu suradnju i EU poslove u Upravnom odjelu za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj, mr.sc. Ivana Ćurković.

Ispis
Vrh