Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Odana počast žrtvama komunističkog režima iz 1945. godine

  • 01. studenog 2018.
  • Ostalo, Ured župana
fullscreen Odana počast žrtvama komunističkog režima iz 1945. godine Odana počast žrtvama komunističkog režima iz 1945. godine
Odana počast žrtvama komunističkog režima iz 1945. godine

Povijesno i športsko društvo „Hrvatski sokol“ Vinkovci već deseti puta odaje počast nevino stradalim Vinkovčanima koji su sasvim nedužni streljani na Kumanovoj ciglani.

Uz izaslanstva Povijesnog i športskog društva “Hrvatski sokol” Vinkovci i Udruge “Vinkovački šokački rodovi”, vijence su položili i svijeće zapalili u ime Vukovarsko-srijemske županije župan Božo Galić, te Grada Vinkovaca gradonačelnik Ivan Bosančić, podno spomenika žrtvama komunističkog terora, nedaleko od bivše Kumanove ciglane u vinkovačkoj četvrti Slaviji, u spomen na žrtve ubijene u Vinkovcima nakon završetka Drugoga svjetskog rata sredinom travnja 1945. godine.

“Vjeruje se kako je na tom prostoru ubijeno od 200 do 300 ljudi, a pobijeni su ljudi koji za ništa nisu bili krivi. Nisu bili ratni zločinci, niti su nešto drugo skrivili. Svi su oni ubijeni, a da nisu znali razlog.“- rekao je predsjednik Društva dr.sc. Zlatko Virc.

Ispis
Vrh