Izbornik
heeader image

Obilježena peta obljetnica smrti Stipe Poleta

  • 18. prosinca 2018.
  • Ostalo, Ured župana
fullscreen Obilježena peta obljetnica smrti Stipe Poleta (1).jpg
Obilježena peta obljetnica smrti Stipe Poleta (1).jpg
fullscreen Obilježena peta obljetnica smrti Stipe Poleta (2).jpg
Obilježena peta obljetnica smrti Stipe Poleta (2).jpg
fullscreen Obilježena peta obljetnica smrti Stipe Poleta (3).jpg
Obilježena peta obljetnica smrti Stipe Poleta (3).jpg

Zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna položio je vijenac i zapalio svijeću na grob Stipe Poleta, bivšeg načelnika policije u vrijeme opsade Vukovara 1991.godine i jednog od heroja Vukovara, a povodom obilježavanja pete obljetnice njegove smrti.

Za svog života Pole je uvijek isticao ulogu policije u obrani Vukovara ali i Domovinskom ratu uopće, te je podsjećao kako je sve vrijeme policija imala dvostruku ulogu, odnosno, bili su angažirani na prvoj crti bojišnice ali su i istovremeno obnašali i temeljne policijske dužnosti.

- Uloga policije u obrani Vukovara bila je veoma značajna. Sretan sam što sam bio sudionik toga vremena a o nekom mom doprinosu više će reći generacije koje dolaze. Teško je uopće i ispričati u kakvim uvjetima i s kojim teškoćama smo se tih mjeseci susretali, - rekao je Pole kada je govorio o ulozi policije u obrani Vukovara.

Gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, predvodio je molitvu, a potom je u crkvi svetih Filipa i Jakova služena sveta misa.

Ispis
Vrh