Izbornik
heeader image

Obilježen Dan vukovarskih branitelja

  • 24. kolovoza 2019.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Obilježen Dan vukovarskih branitelja
Obilježen Dan vukovarskih branitelja

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara svečano je obilježen „Dan Vukovarskih branitelja“. 

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule, ubijene i umrle branitelje, a ispred Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio savjetnik župana za branitelje Marinko Beljo.

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak tom prigodom je izjavio: "Nama je izuzetna čast i drago nam je da se možemo sjetiti na te dane iz 1991. godine. Ovo je sedma godina kako obilježavamo Dan branitelja i tada se sjetimo svih oih koji ne mogu biti s nama jer su izgubili živote za vrijeme agresije na Republiku Hrvatsku."

Na današnji dan 24. kolovoza 1991. godine počela je obrana Vukovara, rat za Vukovar, rat za Hrvatsku jer tada se JNA otvoreno svrstala na srpsku stranu i krenula u oružanu agresiju na Hrvatsku i grad Vukovar. Tog dana Vukovar je napadnut sa zemlje, zraka i Dunava, tada su srušena i dva aviona kod Bršadina a srušio ih je hrabar branitelj pok.Luka Andrijanić. 

Nakon polaganja vijenaca u crkvi sv.  Filipa i Jakova služena je sveta misa.

Ispis
Vrh